Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Word je van huidkanker ziek?

Als ik lees over andere kankers zijn er altijd zo die bijwerkingen. Nu hoe vaak ik ook zoek ik vind maar nergens een antwoord op mijn vraag, en hoop dit dus hier te vinden. Krijg je als je huidkanker hebt ook andere symptomen buiten dat vlekje op je huid dat bv begint te jeuken, pijn doet of van vorm veranderd? Krijg je bv ook spierpijn? of kan je misschien niet meer eten? Diarree misschien? Wie weet het antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je huidkanker hebt BEN je ziek. En als je het niet behandelt / laat behandelen kun je eraan doodgaan. Dus in die zin: ja, daar wordt je ziek van... Neem contact op met je huisarts als je een plekje op je huid hebt wat van vorm verandert, groter wordt, jeukt....

Nee, doorgaans voel je je niet ziek. Er is alleen een sprake van een verdacht uitziende plek. Die plek hoeft niet eens te jeuken, bloeden of pijn te doen. Hoewel huidkanker dat soms doet. Natuurlijk word je wel ziek als het een kwaadaardige tumor gaat die je niet laat behandelen.

Bronnen:
https://www.aad.org/public/diseases/skin-c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100