Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurt er als Osteomyelitis niet behandeld wordt?

wat als osteomyelitis niet behandeld wordt? Ik vraag dit hierom; wij hebben te horen gekregen er grote kans is dat onze moeder van 94 osteomyelitis krijgt aan haar voet. Er wordt nu een ontsteking behandeld aan 2 tenen waarbij het bot zichtbaar is. De verpleeghuisarts en wondverpleegkundige hebben deze diagnose gesteld. Nu is ons uitgelegd dat er veel bezoeken nodig zijn aan het ziekenhuis om hier wat aan te doen. Dat betekend veel gesleep met een oude dame van 94. Nu in corona tijd helemaal niet handig om haar veel uit huis te slepen. Vandaar de vraag wat als we hopen dat het goed gaat en er geen osteomyelitis op treedt of wat als dit wel gebeurd en het niet behandeld wordt? Wij zouden het erg fijn vinden als we wat duidelijkheid zouden kunnen krijgen. Hierover is namelijk niets te vinden op internet.

Weet jij het antwoord?

/2500

De behandeling van osteomyelitis bestaat uit het toedienen van antibiotica. Dat gebeurt via een infuus gedurende enkele weken. Hierdoor wordt de infectie bestreden. Tijdens de behandeling is meestal bedrust nodig. Zou er niet worden behandeld, dan kan de infectie zich verspreiden en kunnen abcessen ontstaan. Het wordt dan een ernstige aandoening die kan leiden tot functieverlies van het getroffen ledemaat. Onbehandelde (acute) osteomyelitis kan overgaan in chronische osteomyelitis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100