Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is genitale herpes in een klachtenvrije periode ook overdraagbaar naar mensen die een koortslip gehad hebben?

(Op dit moment zit ik nog niet zo te wachten om met deze vragen naar de huisarts te gaan, dus ik hoopte dat misschien een aantal mensen hier verstand van hebben)

Een week na de gemeenschap kreeg ik hele erge klachten (paar dagen hiervoor vager). Toen naar de huisartsenpost gegaan omdat het ondragelijk was. De dokter zei dat dit genitale herpes is, hier schrok ik van want dit had ik niet verwacht, maar ja dit kun je dus krijgen ook al doe je het veilig.
Nu heb ik een paar vragen:
- Degene waar ik gemeenschap mee had is dus hoogstwaarschijnlijk een stille drager. Ik heb wel klachten gekregen. Stel ik heb in de toekomst gemeenschap met nieuw contact die wel al eens een koortslip gehad hebben. Krijgt diegene dan automatisch (in mijn klachtenvrije periode) sowieso geen GH meer? Of kan diegene het dan ook asymptomatisch? wat hier misschien wel een rol in speelt is dat ik niet weet of ik hsv1 of hsv2 beneden gekregen heb.

- als ik met iemand die stille drager is gemeenschap heb, kan het dan zo zijn dat diegene door mij opeens wel de symptomen kan gaan krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

zover ik weet is het altijd overdraagbaar dus oppassen geen idee over symptomen volgensmij niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100