Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is dit een beroerte?

Mijn vader heeft diarree, hij zegt steeds onverstaanbare kleine woordjes, kan niet zelfstandig lopen, ademt heel hard, spreekt geen volledige zinnen, zegt dat hij duizelig is, hoofdpijn, ik zou graag de huisarts bellen maar hij wil dat beslist niet. Hij heeft dit sinds gisteren en het is erger geworden. Het begon met koortssymptomen. hij hoest ook. Ik maak me ongerust. Weet iemand wat het is? En wat ik moet doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou als de bliksem een dokter bellen. Hoe kun je iemand die er duidelijk slecht aan toe is nou zelf laten beslissen over zoiets? En ja, de symptomen zouden heel goed op een beroerte kunnen wijzen. En dat gaat niet zomaar vanzelf weer over.

Geen huisarts bellen. Die bel je niet bij een mogelijke beroerte. Bel 112 Zij gaan je vragen stellen, geef daar duidelijke antwoorden op. Dan maken zij een beslissing. Overigens als het inderdaad een beroerte is, kan het zijn dat je vader aangeeft geen dokter te willen, maar dat hij eigenlijk bedoeld dat hij er wel een wil. Mensen die een beroerte hebben kunnen in sommige gevallen niet meer aangeven wat ze willen en geven dan het tegenovergestelde aan. Of worden heel boos omdat zij zelf denken dat ze heel duidelijk zijn terwijl dat niet zo is. Twijfel is geen twijfel. 112 daar zijn ze voor, zij bepalen.

Toegevoegd op 07 februari 2019 16:17: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100