Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is de zelftest voor de ziekte van pfeiffer betrouwbaar als je al eens pfeiffer hebt gehad?

In 2014 is in mijn bloed het Epstein-barrvirus gevonden, en kreeg ik destijds de diagnose pfeiffer, ze konden niet vertellen wanneer precies het virus actief was geweest maar aangezien ik toen ziek was leek het logisch dat het ook rond die tijd was.

Nu 2016, heb ik nog precies dezelfde klachten. Mijn gevoel zegt dat ik nog steeds pfeiffer heb en wil ik dit zelf graag testen door een zelftest af te nemen (thuis). De internist gelooft er niet zo in dat het nog steeds pfeiffer kan zijn, en heeft mij dan ook de diagnose chronische vermoeidheid gegeven.

Maar ik vraag mij af, omdat ik eerder pfeiffer gehad heb en ik eens gehoord heb (omdat het om een herpes virus gaat) dat dit nooit echt je lichaam verlaat of die zelftest wel betrouwbaar is. Geeft deze aan of het virus actief/niet actief is of alleen maar of deze aanwezig is, en heb ik er dan wat aan om dit te testen? En als deze bijvoorbeeld positief test, kan ik daar dan mee naar de huisarts gaan om aan te geven dat ik nog pfeiffer heb of is het niet zo betrouwbaar? Ik weet dat het het beste is om gewoon bloed te laten prikken, maar dit doe ik liever in eerste instantie niet.

Dus even kort
- Is de test betrouwbaar in zijn algemeenheid?
- Is de test betrouwbaar als je al eens eerder pfeiffer hebt gehad?
- Nemen de artsen deze test serieus als hij bijvoorbeeld positief test?

http://www.easyhometest.nl/Assortiment/Pfeiffer-Test#.V-6FefCLSUk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met je ziektebeeld kan ik je helaas niet verder helpen. Maar als antwoord op je vraag. De test op pfeiffer opnieuw doen heeft geen nut. Omdat je niet het verschil kunt zien tussen een actieve infectie of een eerder doorgemaakte infectie. Als de test eerder positief is geweest, dan blijft de test altijd positief. Een actieve infectie van iets kan je dan zien aan het aantal en soort witte bloedlichaampjes. Maar aangezien die bij jou altijd al verhoogd zijn is dit ook geen aanwijzing. Helaas zal je nog verder moeten zoeken naar een oplossing. Of een seconde opiniun aanvragen bij een andere internist. Liefst in een academisch ziekenhuis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100