Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Worden de meeste ziekten (en sterfgevallen) veroorzaakt door het medische systeem?

Het is mooi dat de gezondheidszorg er alles aan wil doen de mens zo snel en zo goed mogelijk te willen 'genezen en repareren' met de meest geavanceerde middelen en medicijnen. Maar, is die 'inspanning' nu wel nodig en wenselijk?

De mens heeft een zelfgenezend vermogen die met gezonde voeding, leefstijl, en vooral tijd en rust, kan genezen. Blijkbaar moet het allemaal sneller. Het liefst met o.a. medicatie, waardoor vaak het zelf helend/genezend vermogen juist wordt uitgeschakeld!(?)

Wat vindt / denkt u. Veroorzaakt het huidige 'medische systeem' meer (chronische) ziekten en extra sterfgevallen dan wanneer we het overlaten aan ons zelfgenezend vermogen?

Overkoepelend bedoeld, Uitzonderingen zijn er altijd en bevestigen de regel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Door het huidige medische systeem zijn er tal van ziektes (nagenoeg) uitgeroeid, waar men zonder dit systeem aan zou overlijden. Er zijn natuurlijk tegenwoordig wel ziektes waar geen medicijnen meer tegen helpen, omdat de veroorzakers resistent zijn, maar dat is vaak ook een kwestie van tijd om daar weer een nieuw medicijn tegen te ontwikkelen. Ik durf wel te stellen dat de meeste ziekten en sterfgevallen NIET veroorzaakt worden door het medische systeem.

Ik vind niks in deze, dit is geen meningsvraag. De feiten spreken voor zich, neem een willekeurige ziekte die te bestrijden is en neem een kaartje, je zal zien dat landen met een lage welvaart en weinig medisch systeem een hoog sterftecijfer hebben op ziektes die we hier in het westen met een goed medisch systeem flink de baas zijn. http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/asthma/by-country/ http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/tuberculosis/by-country/ Toegevoegd na 12 minuten: Normaliter zou geen mens het in zijn hoofd halen dit uit te testen... zou je denken. Maar dan is er altijd nog dit: https://www.theguardian.com/us-news/2016/apr/13/followers-of-christ-idaho-religious-sect-child-mortality-refusing-medical-help

De mens heeft zeker een flink zelfgenezend vermogen, en ook artsen doen er alles aan dit aan te spreken. Maar dan wel met behulp van vele, vele middelen , behandelingen ,therapieen en medicijnen die ziekten aantoonbaar genezen of gezondheid aantoonbaar bevorderen. Het is een leuk sprookje te denken dat de mens het zonder medicijnen wel kan, met alleen natuurlijke middelen, maar als DAT zo was, was de gemiddelde leeftijd nog steeds ergens onder de 50, omdat verreweg de meeste mensen dan al voor hun vijftigste zouden overlijden aan een ordinaire ontsteking. Ook zouden we inderdaad veel en veel minder kanker en hart- en vaatziekten zien, simpelweg omdat mensen daar dan niet oud genoeg meer voor worden maar voor die tijd al ergens aan bezwijken. Om over kindersterfte nog maar te zwijgen. Door de enorme mogelijkheden die de medische wetenschap tegenwoordig heeft , lijkt het wellicht alsof we meer zieken hebben dan ooit , maar dat is primair het gevolg van het feit dat we al die ziekten en aandoeningen ook kunnen diagnosticeren en behandelen. En meer dan ooit in de geschiedenis , sterven mensen voor het overgrote deel uiteindelijk aan ouderdom (danwel een kwaal die daar nadrukkelijk bij hoort). Dus nee, de meeste ziekten en sterfgevallen worden NIET veroorzaakt door het medische systeem, ze worden er door voorkomen, genezen en uitgesteld. (Al worden er WEL veel ziekten veroorzaakt door onze moderne manier van leven , in onze huidige steeds meer vervuilde wereld, dat is een feit). Jou redenering komt echter een beetje neer op "je moet zorgen dat je nooit in het ziekenhuis terecht komt, want daar is de kans heel groot dat je komt te overlijden". Ja, duh.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100