Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Discriminatie patiënten chronisch zieken met medicatie?

Het gebruik van medicinale cannabis is inherent aan patiënten met bepaalde chronische ziekte, maar mogen chronisch zieken op die grond gediscrimineerd en gecriminaliseerd worden? Zo nee hoe formuleer je dan een aangifte?

Stel u eens voor dat ik waar dan ook in een hotel of op een terrasje ga zitten met mijn verdamper (wat voor een leek gewoon een soort van waterpijp is) op tafel met daarin medicinale cannabis en ik vraag de kelner om elektriciteit? Elke kelner zal willen weten waarom? Mag men mij dan wegsturen?
En stel u eens voor dat ik waar dan ook in een hotel of op een terrasje ga zitten met mijn medicinale cannabis (wat voor een leek gewoon een soort van drugs is) op tafel met eigen theezakje of theezeefje en ik vraag de kelner om een kopje kokend water? Elke kelner zal willen weten waarom? Mag men mij dan wegsturen? Bovendien is er vrijwel geen hotel, resort, horeca of vrijetijdsbesteding waar men zelf meegebrachte waren mag consumeren.

Het gebruik van medicinale cannabis is inherent aan patiënten met bepaalde chronische ziekte, maar mogen chronisch zieken op die grond gediscrimineerd en gecriminaliseerd worden? Zo nee hoe formuleer je dan een aangifte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is geen discriminatie. Je kunt niet verwachten als je een chronische ziekte hebt, dat iedereen je overal en altijd kan of wil faciliteren. Net zoals er niet overal stoelen of bankjes staan al je slecht ter been bent, je niet overal water kunt krijgen als je je pillen moet nemen, laat staan dat je overal mag spuiten, al is het maar insuline) . Het is, hoe grof het ook klinkt , JOUW ziekte / aandoening, en je moet daar zélf op anticiperen hoe waar en wanneer je je medicijnen neemt tussen je vershcijningen in de openbare ruimte door . Net zoals een nierpatient niet op een terrasje kan spoelen, of een astmapatient niet kan nevelen. Zelfs borstvoeding geven -wat je nauwelijks een medische handeling mag noemen - is nog verre van overal geaccepteerd. Je gebruikt medicinale cannabis, en niet de cannabis is hier het probleem, maar het medicinale. Ook al lijkt het voor jouw heel praktisch om gewoon op een openbaar terras je medicijnen te nemen, het is gewoon niet gebruikelijk, net zoals eender welke andere vorm van (intensief) medicijngebruik. Als je vier keer daags een klisma nodig had, zou je deze vraag ongetwijfeld niet stellen. Je zult in prinipce gewoon een tijd en een plaats moeten zoeken voor je "medische regime". Zoals legio chronische patiënten dat moeten. Toegevoegd na 5 minuten: Overigens heb ik nog maar één keer meegemaakt dat me een glaasje water werd geweigerd om medicijnen in te nemen. Dat was wel kut, maarja, met koffie kreeg ik ze ook wel weg ;-) . Blijkbaar als de dood dat je anders niks meer zou bestellen. Terwijl er nu eenmaal heel veel medicijnen zijn die je MOET nemen op het moment dat ze nodig zijn, niet op vaste tijden. Sindsdien maar altijd een flesje water bij me. Ik denk dat je het best op zoek kunt naar een elektrische sigaret waarin je liquid met cannabis kunt verdampen, al is het maar voor die "noodgevallen". Dan kun je je prima terugtrekken op het toilet mocht iemand op het terras toch moeilijk doen, maar dat valt in de praktijk wel mee. Dampen op terrassen is eigenlijk altijd toegestaan, en vaak ook binnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100