Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar moet ik op letten i.v.m. hartklachten?

Ik heb 2 zussen en een broer iedereen heeft hartproblemen. Onze moeder is aan hartinfarct(3x) overleden. Ik heb hoge bloeddruk medicatie en voor de cholesterol

Weet jij het antwoord?

/2500

Hieronder geef ik veel tips die veel mensen al hebben geholpen. Wat niet wil zeggen dat ze jou specifiek helpen, maar wie weet zijn er ideeen bij die jou verder helpen. Probeer allereerst stress te vermijden (niet naar schokkende journaalbeelden kijken, geen spannende films, geen situaties opzoeken waarin je voorziet dat je flink gaat schrikken). Ik weet dat dit een open deur intrappen is, maar toch het helpt echt. Zorg voor voldoende slaap. Lees voor het slapen gaan een interessant, maar niet spannend boek en drink een glas warme melk of warm water. Stel je onder behandeling van een cardioloog m/v en neem evt. contact op met een dietiste m/v om te kijken wat er aan je voeding te verbeteren valt. veelzijdige voeding met veel groente en fruit is doorgaans goed. Volg echter de aanwijzingen van de cardioloog en dietist op, zij zijn hierin gespecialiseerd. Ik hoop voor je dat je niet rookt en doe je dat wel, stop er zo snel mogelijk mee, maar wel met begeleiding (stoppen met roken kan stressvol zijn). Wees matig met koffie en alcohol: een beetje van beide kan geen kwaad, maar overdrijf het niet. meld aan de arts die jou behandelt welke medicijnen je gebruikt, en neem de bijsluiters mee, zodat de contra-indicaties duidelijk zijn (d.w.z. dingen die je bij een bepaald medicijn niet moet doen). Zorg voor rustige sport of andere matige lichaamsbeweging -- fietsen, wandelen en zwemmen worden vaak aanbevolen. Een uur per dag rustige inspanning is mooi. Of doe cardio fitness op de sportschool, in overleg met een eventueel behandelend arts. Geen idee hoe je werksituatie is, die kan ook veel verhelpen -- of verzieken. Bespreek het probleem in elk geval met collega' s en/ of leidinggevenden, als je die hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100