Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke langdurige tropische ziekten kan je oplopen na een vakantie in Mexico, playa del carmen?

En kan je dit na 3 maanden na terug komst nog krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor Mexico zijn geen vaccinaties verplicht. Er worden alleen adviezen gegeven hiervoor als je langer blijft en de graad waarin je contact hebt met de lokale bevolking. ****** Vaccinaties Voor Mexico zijn geen vaccinatie verplicht. Aan de hand van uw verblijfsduur en bestemming worden voor Mexico de volgende vaccinaties geadviseerd: Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en Tetanus, Difterie en Polio (DTP). Voor reizigers die langer dan drie maanden en/of intens contact met de lokale bevolking hebben worden tevens de volgende vaccinaties aangeraden:Hepatitis B, Buiktyfus, Rabiës (Hondsdolheid) Tenslotte wordt mensen die nog nooit in aanraking zijn gekomen met Mazelen en Waterpokken geadviseerd om ook deze vaccinaties te nemen. ****** Natuurlijk goed opletten met wat je eet en drinkt (zoals je hier eigenlijk ook moet doen) en voorzichtig zijn met sexueel contact. Zorg voor de goede voorbereidingen. Toegevoegd na 2 minuten: Even een kleine toevoeging: uit het gegeven dat er geen vaccinaties verplicht zijn kun je dus afleiden dat er geen buitensporige langdurige ziektes zijn die hier ook niet voorkomen.

Ja, maar het is een eindeloze lijst van parasieten, bacterien, wormen, arbovirus en voedselvergiftiging. Er zijn specialisten in tropische ziektes die met gerichte vragen en tests achter de oorzaak kunnen komen. In Nijmegen zit zoiets, ook universiteiten hebben er wel ervaring mee doordat studenten op stage vaak besmet kunnen raken, even googlen dus tot je een echte specialist vindt.Havenziekenhuis rdam heeft bv een tropenpoli ook het Amc heeft iets. Je hebt wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Ik heb google doorgespit en kan je geruststellen.Er komen geen tropische ziektes uit Mexico voor waar je pas na 2-3 maanden last van krijgt. Hoogst waarschijnlijk is het een samenloop van omstandigheden waar je nu last van hebt. Vertrouw je het toch niet dan zou je,in overleg met je arts, contact op kunnen nemen met het AMC in Amsterdam die hebben een tropische instituut met de beste specialisten op dit gebied. (dit weet ik uit eigen ervaring omdat ik malaria heb opgelopen in Gambia) Ik hoop dat je gerustgesteld bent en jouw arts kan vinden wat je wel mankeert en er ook iets tegen kan doen. Beterschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100