Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is vaatverwijding?

Mijn nicht heeft haar cholesterol laten testen,dat bleek prima in orde,maar ze heeft wel vaatverwijding en daar is volgens de arts verder niets aan te doen.Kan iemand mij vertellen wat vaatverwijding precies is? Ik heb haar gezegd dat ze dat aan haar huisarts moet vragen,maar dat vindt ze niet nodig,maar ik wil het toch wel weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaatverwijding betekent het wijder worden van een bloedvat , waardoor de diameter toeneemt. Dit treedt op als gevolg bij warmte, oververhitting, of als gevolg van een anafylactische reactie. Verwijde bloedvaten zorgen bijv. voor een rode huid.

Een aneurysma is een plaatselijke verwijding van een slagader. Een arts ontdekt een aneurysma vaak bij toeval, zonder dat u klachten heeft. Een aneurysma is een verwijding of uitstulping van een bloedvat. Een aneurysma kan voorkomen in in alle bloedvaten, zoals de bloedvaten van de hersenen, de aorta, de darmen, de nieren en de vaten in de benen. Het meest komt een verwijding voor in de aorta, de grote lichaamsslagader. In ongeveer 80% van de gevallen is dit de aorta in de buikholte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100