Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je besmet geraken met HIV-virus als iemand met aids in zeewater bloed verliest?

Stel als iemand met aids bloed verliest in zeewater; is dat virus niet besmettelijk dan???

Zo niet, kan iemand dit dan verklaren hoe en waarom niet?

Dank bij voorbaat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan niet. Het gaat om direct contact van de zieke persoon met jouw lichaamsvloeistoffen. Dus als bijvoorbeeld dat bloed meteen op jouw open wondje terecht komt, zonder tussenkomst van iets anders. Het is in dit geval al lang door het zoute water verdund en ontsmet.

Nee, je kunt het hiv-virus niet krijgen door: huidcontact (bijvoorbeeld handen schudden) tongzoenen gebruik van het toilet en andere gebruiksvoorwerpen Uit hetzelfde kopje drinken hoesten of niezen etenswaren zwemwater en sauna's Insectenbeet Toegevoegd na 8 minuten: De verklaring heeft te maken met de concentratie van het virus om een infectie te kunnen veroorzaken. Het virus (hiv) kan zich bevinden in bloed, speeksel*, sperma en voorvocht, vaginaal vocht en moedermelk. Hoewel het virus dus in speeksel kan voorkomen, is de concentratie te laag om een infectie te veroorzaken.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ge...
http://www.sense.info/soas/hoe-krijg-je-een-soa
http://www.soaaids.nl/hiv_aids/hoe_krijg_je_hiv

Je kunt helemaal niet besmet raken met HIV want het is niet eens aangetoond dat het überhaupt bestaat. Er zijn alleen een paar vage foto's van iets dat een virus zou kunnen zijn. En zelfs als het bestaat is het niet schadelijker dan een alledaags griepvirus. De hele clue achter hiv/aids is dat het makkelijker is om iets een ziekte te noemen dan de daadwerkelijke oorzaak aan te pakken. Letterlijk staat de term aids ook voor zoiets als verzwakt immuun systeem. In Afrika heb je dus armoede » weinig/slechte voeding en onhygiënische omstandigheden » "aids" symptomen. Nu denk je wellicht maar hier komt het ook voor maar alle aids tests testen niet op de aanwezigheid van het hiv virus maar meten hoe sterk je immuun systeem op dat moment is. Zo'n test kan dus ook positief uitslaan als je de griep hebt. Maar mensen gaan er toch dood aan? Nee mensen gaan dood aan de medicijnen wat doorgaans gewoon een mislukt chemokuurtje is wat ze zo toch nog weten te verkopen. Nu hebben ze de dosis de laatste jaren steeds verlaagd en claimen nu dat er betere medicijnen zijn. Zo is er nog veel meer over te vertellen maar daar zijn ook mooie documentaires over. Zie bv house of numbers hieronder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100