Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je hepatitis B krijgen door bloed contact?

het kan namelijk wel bij hepatitis C

Weet jij het antwoord?

/2500

Bloed-bloedcontact Besmetting kan via besmet bloed plaatsvinden. Bijvoorbeeld door het gezamenlijk gebruiken van naalden en andere attributen zoals rietjes voor drugsgebruik, het gebruik van besmette instrumenten of toediening van besmette bloedproducten in ziekenhuizen en het zich per ongeluk prikken aan een besmette naald door medisch personeel. Infectie komt ook voor via niet hygiënische accupunctuur, tatoeage en piercing of door het gemeenschappelijk gebruik van scheermesjes en tandenborstels. Overdracht van het hepatitis B-virus komt ook voor tussen gezinsleden in een gezamenlijk huishouden of onder personen in een instelling. Deze vorm van overdracht is mogelijk door gemeenschappelijk gebruik van scheermesjes en tandenborstels en wellicht ook door ongemerkt bloed-bloedcontact. Ook kan iemand de infectie oplopen als hij gebeten wordt door iemand met hepatitis B.

Bronnen:
http://www.soaaids.nl/soa/meest_voorkomend...

Hepatitis B is een via bloed en lichaamsvloeistoffen die bloed bevattende (daarmee ook seksueel) overdraagbare ziekte.

Het hepadnavirus is verantwoordelijk voor hepatitis b. onder andere krijg je dit via bloed, speeksel en geslachtsverkeer etc. Vooral schadelijk voor kinderen. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/78009-hepatitis-a-b-c-d-e-f-en-g.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100