Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er wetenschappelijk bewijs dat het HIV virus AIDS veroorzaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt aan je definitie van bewijs. Als een heleboel wetenschappers die volgens hun wetenschappelijk verantwoorde aannames doen bewijs is: Ja, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Verklaring_van_Durban Is er bewijs volgens de richtlijnen die iedere WO student krijgt met wetenschapsleer: Nee, zie: http://www.virusmyth.com/aids http://www.virusmyth.com/aids/controversy.htm (de 1e vier namen zijn in ieder geval makkelijk te controleren) Toegevoegd na 1 minuut: De laatste link is nu klikbaar in de bron.

Bronnen:
http://www.virusmyth.com/aids/controversy.htm

Ja natuurlijk is dit wetenschappelijk bewezen anders zouden zo ook niet weten wat de oorzaak is en kunnen ze ook geen verder onderzoek doen om de oorzaak en de gevolgen aan te pakken. Toegevoegd na 55 minuten: Ja als je een ongelovige bent en niet wil lezen dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan en is gedaan jammer http://www.gezondheidskrant.nl/48202/hiv-wetenschappers-op-weg-naar-volgende-doorbraak/

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/HIV
http://nos.nl/artikel/421541-licht-optimis...
http://www.aidsfonds.nl/wij/projecten/onderzoek

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100