Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Moet voor het eerst bloed prikken,gaat dat ook van het eigen risico af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe is het zo dat alle zorg die je afneemt, dat je daarvan het eerste stuk zelf betaalt. Dat is het verplicht eigen risico. Maar (om het moeilijk te maken) daar valt wel iets buiten: Niet alle medische zorg telt mee voor het verplichte eigen risico. Voor de volgende zorg krijg je geen rekening van de zorgverzekeraar toegestuurd: •zorg door de huisarts. •(tandheelkundige) zorg uit de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar; •verloskundige zorg; •kraamzorg; •bruikleenartikelen; •gratis bevolkingsonderzoeken (bijvoorbeeld naar borstkanker); •de griepprik voor risicogroepen; •zorg die vanuit de aanvullende (tandarts)verzekering vergoed wordt; Dus als dat bloed afgenomen wordt voor een gratis bevolkinsonderzoek dan valt het buiten het eigen risico. Als dat bloed geprikt wordt omdat de huisarts een nader onderzoek nodig vindt, dan valt het binnen het eigen risico.

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/test/geld-ve...

Nee zo ver ik weet niet wel de medicijnen die je voorgeschreven krijgt. Toegevoegd na 4 minuten: Even nog en aanvulling het ligt eraan onder welke omstandigheden je het laat doen. Dus het is niet helemaal helder. Als je het zeker wil weten bel je zorgverzekering op. Die kunen jou hierover meer vertellen.

Dat valt onder het eigenrisico dus hiervan krijg je een rekening van je zorgverzekering.

Ja, de kosten moet je zelf betalen via het eigen risico. Een klein onderzoekje dat de huisarts zelf doet, bijv. urineonderzoek, of HB-gehalte in het bloed bepalen, dat gaat niet ten koste van het eigen risico. Ik vind de meeste polisvoorwaarden van de zorgverzekering hierin onduidelijk trouwens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100