Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn de symptomen van borstkanker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Borstkanker kan zich aankondigen aan de hand van een aantal symptomen. De volgende symptomen moeten zo snel mogelijk aan een arts worden gemeld: een knobbel in of ongewone zwelling van de borst; een knobbel of ongewone zwelling onder de oksel; ongewone veranderingen aan de tepel: schilfering; intrekking; verdikking; afscheiding van bloed of ander vocht; intrekkingen (kuiltjes) of plooien in de huid van de borst; erytheem (vlekkerige, rode huiduitslag) op de borst; pijn in de borst. Borstkanker gaat meestal niet gepaard met pijn, het is dus belangrijk naar een arts te stappen als u een of meer van bovenvermelde symptomen vertoont, zonder daarbij pijn te hebben. Zie bijlage.

Bronnen:
http://www.borstkanker.net/symptomen.php

Een knobbeltje in je borst, maar soms kunnen dat ook onschuldige verdikkingen zijn. Verder is het (helaas) geen ziekte waar je op gewezen wordt door koorts, gekke vlekken of andere opvallende symptomen. Als je bang bent voor borstkanker, praat met je huisarts, dat is de enige die jou kan helpen, en je goed kan uitleggen hoe je je borsten onderzoekt

een knobbeltje, een ingedeukte tepel, uitvloeiing uit de tepel kunnen aanwijzingen zijn, al kan er ook iets anders aan de hand zijn. soms zijn er ook helemaal geen symptomen, vandaar het bevolkingsonderzoek waarbij vrouwen boven de (meen ik) 50 periodiek een borstfoto kumnnen laten maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100