Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb nu een aanval van diaree en braken, ik voel me misselijk, moet ik nu toch vandaag de griepprik halen? of kan ik beter een paar dagen wachten?

moet je de griepprik ook halen als je ziek bent, of is dat niet verstandig en kun je hem beter halen als je weer opgeknapt bent

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou gewoon rustig uitzieken, je wilt toch niet de rest van de gezonde mensen aansteken met je misschien overdraagbare ziekte die je op dit moment hebt. 1 dag of een week later is op zich niets mis mee.

Het lijkt me verstandig dat je de huisartsenpost belt om te vragen of je hem een paar dagen later kunt halen. Ik vermoed niet dat jouw huidige gesteldheid problemen geeft voor de griepprik, maar als je zelf behoorlijk ziek bent is het laatste dat je wilt het huis verlaten om de prik te halen.

Gewoon even vandaag overslaan en uitzieken Huisarts bellen voor een afspraak (met assistent) voor een prik.

In feite kan je beter helemaal niet de griepprik halen. Geen enkel bewijs Er is nog nooit een onderzoek gehouden om te kijken of de griepprik nou echt iets uitmaakt. 14 miljoen mensen krijgen jaarlijks deze prik en niemand kan echt vertellen of het nu daadwerkelijk iets uitmaakt of dat het gewoon onnodig is, want er is nog nooit dubbelblind onderzoek naar gedaan. Natuurlijk zijn er wel studies geweest maar deze zijn te zwak geweest en te onduidelijk om echt iets te kunnen vaststellen. Zelfs de overheid geeft dit toe. Maar goed, indien je jezelf wilt laten inspuiten met (een zwakkere) variant veel heel veel enge dingen. In de hoop dat je lichaam dan alvast kan oefenen en in de toekomst weet hoe met dat specifieke enge ding om te gaan mocht je het oplopen. En dan ook nog hopen dat er geen mutatie is opgetreden, waardoor de prik niet meer helpt; ok dan moet je vooral gaan.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100