Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Stel als je allergisch bent voor kokosnoten, ben je dan automatisch ook allergisch voor kokosolie?

Ik dacht van niet maar ik wou het toch maar eens vragen...

De reden waarom ik denk dat het niet zo zou zijn is omdat er in kokosolie geen eiwitten meer aanwezig zijn en het zijn juist die eiwitten die allergische reacties veroorzaken, klopt dat?

Indien niet, wie kan even om opheldering zorgen a.u.b.?

Dank bij voorbaat

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou denken van niet, want kokosolie is waarschijnlijk gemaakt van kokosnoten. Ik zou denken dat als je allergisch ben voor kokosnoten, dat je dan ook allergisch zou moeten zijn voor kokosolie.

kokosolie helpt o.a. voor eiwitvermindering in de urine. het is een heel bijzonder hoogwaardig produkt. het lijkt mij toch een kwestie van uitproberen. het kokosvlees is idd toch iets anders dan de olie die allerlei bewerkingen ondergaat waardoor de goede stofjes wel behouden blijven. m.i. hoef je niet automatisch allergisch te zijn voor de olie.

Bronnen:
http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?c...

Indien de stof die bij jou allergische reacties veroorzaakt mee verwerkt wordt in de olie dan bestaat er een reële kans dat jij ook allergische reacties vertoont bij gebruik van de olie. Ik heb het in dit geval dan wel over olie die je vermengt met voeding. Indien je het over olie voor extern gebruik hebt, zoals bodylotions ed dan krijg je een andere situatie omdat je dan niet te maken krijgt met de meest uiteenlopende ingrediënten, verteringssappen of enzymen die hun specifieke rol spelen tijdens het verteringsproces. Verder wil ik toch ook nog even kwijt dat wij als mens zelf in staat zijn om allergische reacties op te wekken dan wel af te bouwen. Onze overtuiging over een bepaald gegeven is gekoppeld aan een specifiek hormoon (= intelligente energievorm) met een specifieke werking. Met andere woorden, indien jij je tijdens het eten van eender wat focust op mogelijke allergische reacties dan activeer jij hormonen die deze allergische reactie daadwerkelijk op gang brengen. Indien jij tijdens het eten van eender wat overtuigd bent van de weldaad voor jouw lichaam dan activeer jij hormonen die deze weldaad daadwerkelijk op gang brengen. Dit is heel eenvoudig uitgedrukt wat er met eender wat gebeurt waar we het meest overtuigend aan denken. Ik schreef het elders reeds dat Glimlach Energie een natuurlijk neutraliserend vermogen heeft. Glimlach Energie 'dwingt' ons om constructief te denken over élk facet van het leven en tegelijkertijd houdt Glimlach Energie dus onze hele hormonenhuishouding in balans. Ver-mits je hormonen als een vorm van intelligente energie met vermogen tot non-verbaal registreren en communiceren kan beschouwen, kan je dus stellen dat wij met onze gedachten/intenties onze hormonen en dus ook onze specifieke reacties op eender wat onder controle kunnen krijgen en houden. Test dit zelf eens uit en let voortaan heel goed op hoe makkelijk jij beïnvloed wordt door de mening van anderen. Tracht voortaan zélf te bepalen welke reactie Jij wenst te vertonen op eender wat. Ja zelfs als dokters beweren dat een bepaald iets niet goed is voor jou dan kan jij die waarheid manipuleren door jouw brein en jouw gedachte-gerelateerde hormonen élke dag opnieuw te overtuigen dat Alles goed is zolang jij maar geprogrammeerd bent om het als goed te ontvangen. Dus als jij neutraal wenst te reageren op kokos of kokos-olie dan moet jij jezelf constructief relateren aan kokos een aanverwante producten. Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100