Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Weet iemand een mogelijke oorzaak waarom ik in 3 maanden tijd 10 kilo ben aangekomen?

Ik vraag dus niet hoe ik het er weer af kan krijgen!

Mijn eet-en leefgewoontes zijn niet veranderd, er is een algeheel schildklieronderzoek gedaan en heb afgelopen vrijdag gehoord dat er geen noemenswaardige afwijkingen zijn!

Het is opgehoopt onderhuidsvet en zit alleen in mijn buik,heupen en bovenbenen, de rest is hetzelfde gebleven.
Ik begrijp er echt niks van maar vind het wel heel vervelend,ben van maat 36 naar maat 40-42 gegaan.

Het ergste is dat ik het gevoel heb dat ik bont en blauw geslagen ben,kan daardoor bv ook niet meer op mijn zij liggen maar op mijn rug gaat ook niet omdat ik daar andere pijnklachten heb!

HELP AJB want ik ben moe en wil slapen!!!!

Toegevoegd na 12 uur:
Ik heb geen nieuwe medicatie en ben geen bestaande aan het af- of opbouwen.

Toegevoegd na 5 dagen:
Ik wil iedereen alvast heel hartelijk bedanken voor alle meedenkende,meelevende en lieve antwoorden/ reacties. Ik vind het heel moeilijk om de vraag af te sluiten zonder een beste antwoord te geven! Dinsdag mag ik eindelijk naar een specialist,naar aanleiding van wat hij te melden heeft hoop ik de vraag te kunnen sluiten met "het beste antwoord" daarom heb ik mijn vraag voor nu nog even verlengd!

Lieve groetjes vlindertje

Toegevoegd na 1 week:
Sorry, ieder 1 punt gegeven! Sept.onderzoeken door verschillende specialisten wegens te veel aandoeningen erbij in 1 jaar,gaan daarna behandelplan bedenken!
Pijn komt door slijmbeursaandoening. Nogmaals hartelijk dank allemaal!Groetjes vlindertje

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik begrijp dat dat erg vervelend is. Zo snel aankomen is zeker niet gewoon. Je komt niet zomaar 10 kilo aan als er niets veranderd is in je eetpatroon. Hou je geen vocht vast, of gebruik je medicijnen? Lijkt me belangrijk om eens te laten uitzoeken waarom je ineens zo bent aangekomen. Ik zou zeer zeker naar de dokter gaan en vragen om een bloedonderzoek of iets dergelijks. Sterkte!

waar ik aan denk is dat je een periode in bent gegaan waarin je minder actief bent. het lichaam spaart dan energie. het komt wel eens voor na een burnt-out want je lichaam is voor die tijd over de toegestane grens gegaan. De balans moet dan weer moet gezocht. hoop niet dat je een burnt out hebt gehad. Vreemde ervaring heb ik ook wel gehad en je lichaam neemt veel tijd voor herstel ik zit nu weer op mijn gemiddeld mtje 38.

ik heb hetzelfde gehad en bij mij bleek het door medicijnen te komen. bij nieuwe medicijnen lees je de patiëntenbijsluiter, daarin staan de bijwerkingen en bij zelden stond: verhoogde eetlust en/of gewichtstoename... bij mij was het niet zelden, maar natuurlijk... lees altijd je bijsluiter, dan weet je waar je op moet letten.

Weet je wel dat hypothyreoïdie de volgende verschijnselen kent? Je schreef dat je die aandoening er gratis bij hebt gekregen, nou deze gevolgen blijkbaar ook: - Zich sloom en moe voelen - Slaperigheid ondanks voldoende nachtrust - Spierkrampen, stijve armen of benen - Gewichtstoename

Bronnen:
http://www.hypomaarniethappy.nl/watishypot...

Wat noem je geen noemenswaardige afwijkingen? Dat doet mij in combinatie met je klachten en schildklieronderzoek aan het volgende denken... Een hypothyreoïdie dan zijn bij bloedwaarden de TSH EN de FT4 afwijkend. Dat wordt behandeld met schildklierhormoonpillen (hetzelfde hormoon als je eigen schildklier maakt). Een aanvulling dus op een schildklierhormoontekort. Als alleen de TSH afwijkend is, en de FT4 (nog) goed, noem je het een subklinische hypothyreoïdie. Helaas gaan nog veel artsen ervan uit dat die NIET behandeld hoeft te worden, ondanks veel klachten van patiënten. Een endocrinoloog (internist gespecialiseerd in de hormoonhuishouding, waaronder schildklier) kijkt daar veel genuanceerder naar. Heb je subklinische hypothyreoïdie EN KLACHTEN dan zoekt hij/zij verder: naar schildklierantistoffen bijvoorbeeld, of laat een echo van de schildklier maken. Ik weet natuurlijk niet wat 'geen noemenswaardige afwijkingen' hier zijn, maar als het om een subklinische hypothyreoïdie gaat: laat je niet met een kluitje het riet in sturen. Vraag een verwijzing naar een endocrinoloog (geen gewone internist) en leg je problemen voor! Zelf heb ik meer dan 10 jaar onbehandeld (onnodig) met veel klachten rondgelopen. En ik was maar net subklinisch hypo. Er is veel verschil: mensen die met duidelijke hypo nog gewoon functioneren. Mensen met maar net subklinische hypo die als een dweil functioneren. Het ligt dus nogal persoonlijk of je wel of geen klachten hebt bij een subklinische hypo... Wat je kunt doen: vraag je waarden op en ook de normaalwaarden van het laboratorium. Is de TSH boven de normaalwaarden, of er net op/onder, vraag een verwijziging! Succes.

Kan het niet zo zijn, dat je in de overgang bent ? Toen ik in het begin ven de overgang was, kwam ik ook vele kilo's aan. De overgang geeft vele lichamelijke klachten. Dat je moe bent, en slecht slaapt hoort er allemaal erbij. Maar de klachten zijn bij velen verschillend. Veel sterkte toegewenst.

Waar ik aan denk is dat je 51 jaar bent, niet iedereen kan tot die leeftijd maatje 36 blijven houden. En denk dat het gewoon de leeftijd is. Je wordt ouder eten verteerd minder sneller dan eerder enz. Ik zelf weet veel van microbiologie dus dit is iets anders voor me jou probleem. Maar ik vermoed dat dit het gaat zijn indien alle andere testen positief is en geen afwijkingen toont. Indien uiteraard dit blijft doorzetten en nog eens 10 kilo bij komt zou ik je aanraden om een bloedtest te laten afnemen. Er zijn nog heel wat meer ziekten waar ik me nu niet ga over uiten omdat dit niet zeker is, daarom bloedafname kan al heel wat informatie uithalen. Laat me zeker iets weten via pm hoe het verder evolueerd. Groetjes Ritchie Toegevoegd na 1 minuut: evolueert bedoel ik Toegevoegd na 17 uur: Ik zal even een aanvulling doen op je vraag. Want er zijn ook virussen zoals ik reeds zei die kunnen een aanleiding zijn van overgewicht. Vraag een bloedcontrole om te testen op het Virus: Adenovirus-36. Dat Virus kan leiden tot overgewicht. Laat me iets weten indien deze negatief of positief is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100