Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is een CARA-patiënt?

In mijn werkboek (Aardrijkskunde) staat: Auto's, fabrieken en huisverwarming brengen massa's stofdeeltjes en gassen in de lucht. Bij mistig weer zort dit voor SMOG. De bedelaar et de CARA-patiënt hebben bij dergelijk weer problemen. Welke ziekte is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

toch handig dat google en wikipedia. CARA een acroniem voor Chronische Aspecifieke Respiratoire Aandoeningen is een verzamelnaam die werd gebruikt voor langdurige aandoeningen van de luchtwegen zoals astma, chronische bronchitis en longemfyseem. Omdat de verschijnselen van de verschillende aandoeningen veel op elkaar lijken, werd de term CARA gebruikt. Echter, omdat de ziekten een verschillende oorzaak en behandeling hebben, wordt deze verzamelnaam niet meer gebruikt. Tegenwoordig wordt astma apart benoemd en worden chronische bronchitis en longemfyseem samengevat onder de term COPD.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chronische_as...

CARA is een verouderde verzamelnaam voor mensen met chronische luchtwegproblemen. Tegenwoordig wordt de term niet meer gebruikt, maar worden de categorieën astma en COPD onderscheiden.

Nu weet je wat Cara is, COPD betekend Chronische Obstructieve Pulmonale (D) Ziekte. (Pulmonaal is de longen betreffend)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100