Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb levercirrose maar maar het is heel goed hersteld ik ben niet gauw moe mag ik dan elke avond weer 1 borreltje nemen voor het slapen gaan ?

of is dat erg schadelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij levercirrose is het meest kenmerkend dat de normale structuur van de lever meer en meer verloren gaat. Als zieke levercellen niet vervangen worden door nieuwe levercellen worden ze voorgoed vervangen door littekenweefsel. De gevolgen van levercirrose (zoals buikwaterzucht en jeuk) zijn in een aantal gevallen goed met geneesmiddelen te behandelen. Maar voor de levercirrose zelf is echter nog geen afdoend medicijn bekend; dat blijf je dus houden. Je schrijft er niet bij wat bij jou de oorzaak van de cirrose is. Het zou duidelijk moeten zijn als dat alcohol betreft, dat je dat nooit meer mag drinken - als je niet zieker wilt worden! Het voortschrijden van alcoholcirrose kan alleen worden tegengegaan door het behandelen van de oorzaak. Dus geen alcohol meer. Toegevoegd na 8 minuten: Maar ook als de oorzaak niet bij alcohol ligt moet je toch helemaal stoppen met het drinken van alcoholische dranken. Het drinken van alcohol zal het voortschrijden van de cirrose altijd versnellen!

Bronnen:
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qe...
https://www.patient1.nl/mijn-zorgdossier/e...

Persoonlijk zou ik een glas warme melk nemen. Is minder schadelijk en je slaapt er beter door.

in jouw geval is drank heel erg slecht voor je gezondheid. je moet natuurlijk zelf de keuze maken, maar houdt er rekening mee dat elke borrel je leven met weken inkort. Niet doen dus, zou ik denken.

Ik denk dat dit weer het begin is van einde als je begrijpt wat ik bedoel. Alcohol is vergif voor je lever. Doe het niet want het is ontzettend slecht voor jou en je lever. Neem liever een gezond sapje voor het slapen gaan of als je hetecht zo moeilijk vind er zijn genoeg alcoholvrije dranken in omloop.

NEE, je mag niet weer 1 borreltje nemen! De meest voorkomende oorzaak van levercirrose in de westerse wereld is alcoholmisbruik. Wanneer iemand in een vroeg stadium van alcoholische levercirrose stopt met drinken, houdt de vorming van (nieuw) littekenweefsel meestal op. Wel blijft reeds gevormd littekenweefsel in de lever altijd bestaan. Cirrose kan niet worden genezen. De behandeling bestaat uit het STOPPEN van alcohol, het gebruiken van goede voeding met vitaminesupplementen en behandeling van eventuele complicaties.

Bronnen:
http://www.maagendarmrumst.be/nl/ziektebee...

Je voelt je beter en denkt dat je hersteld ben. Maar je lever herstelt zichzelf niet, want levercirrose is chronisch, wat inhoud dat het niet over gaat. Het kan wel erger worden en dan zou het zo erg kunnen zijn dat je een levertransplantatie nodig heb. Ook al zou je de cirrose niet door alcohol hebben gekregen, maar bijvoorbeeld door hepatitis b of c, kan je beter helemaal niet meer alcohol drinken. Je lever is nu ernstig beschadigd en alcohol is het schadelijkste voor je lever van alles. En om dan gelijk te beginnen om elke dag een borrel te drinken is wel heel onverstandig en af te raden. Zonder alcohol kan je ook heerlijk genieten van je leven, en waarschijnlijk veel langer als dat je weer gaat drinken.

Bronnen:
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=es...
http://www.maagdarmlever.nl/content/lever/...

dat zou ik niet doen wees blij dat het goedgaat en van 1 word 2 en van 2 word 4 enz en je gaat je lever weer belasten cirose is dodelijk als je er mee doorgaat ook al is het maar een daags maar het is jou keus nietr de mijne gr

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100