Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb en traag werkende schildklier en kom daarom kom ik snel aan. Heeft iemand tips om dit op een natuurlijk manier te verbeteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

NEE! Want het hangt helemaal af van wat de oorzaak is van die traag werkende schildklier. Daar kunnen heel veel oorzaken voor zijn. En als de oorzaak bekend is, dan worden de medicijnen daarop aangepast. Diagnose te trage schildklierwerking Laten testen van T4 en T3 d.m.v. een bloedtest. Extra jodium of kelp kunnen een tegenovergesteld effect hebben. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/3585-schildklier-te-trage-werking.html http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/3868-schildklier-problemen-middelen-tips.html PS: Mijn zus heeft ook haar hele leven een te traag werkende schildklier. Ze is nu weer bij de Weight Watchers en telt punten en valt gewoon af.

Afvallen heeft invloed op je stofwisseling en het is nu net je schildklier die veel invloed heeft op je stofwisseling. Heb je medicijnen, wat wel waarschijnlijk is, overleg dan met je arts wat je het beste kan doen. Ineens extreem op dieet gaan is zeker niet aan te raden. Gewoon gezond eten en genoeg beweging is vaak al voldoende. Zelf heb ik al 20 jaar een traag werkende schildklier maar kom de laatste 15 jaar nauwelijks aan, je blijft dus niet aankomen als je lichaam op medicijnen ingesteld is.

probeer een orthomoleculair arts ,die kan evt achter komen waarom schildklier te traag is gaan werken en daar je dieet op aanpassen.

Als jouw schildklier te trage werkende moet jij een hormoon voor ontbijten bij half uurtje of na avondeten bij twee uren dat betekent jouw maag moet leeg zijn als hormoon slikken en ze zijn verschillende hormonen voor de schildklier te traag werking en ook verschillende dossering en dat hangt er van af jouw hormoon spiegel in jouw bloed dus vraag maar jouw huisarts advice of met haar of zijn verwijsbrief naar internist in het zkh . Toegevoegd na 4 minuten: Als jij niet jouw schildklier genezen zou jij meer vocht innemen want de schildklier te trage werkende kosten jij om vocht vasthouden en vervolgen meer vocht innemen.

Een te traag werkende schildklier heeft tot gevolg dat je ook een trage stofwisseling hebt. Als je snel aankomt, houdt het in dat je meer eet dan je lichaam verwerken kan door je schildklier. De beste oplossing is veel dingen eten met weinig calorieen, veel appels bijv. en veel water drinken. Ook kun je vezeltabletten nemen of aloe drank of geconcentreerde aloesiroop verdunnen met water. Pas op met snoepen en snacken, als je dat doet geniet er dan ook met volle teugen van. Eet je graag chocola, neem dan pure chocolade met een hoog cacaogehalte. Je zult altijd op moeten letten, want wat er eenmaal bij op zit gaat er heel moeilijk weer van af.

Bronnen:
Ervaringsdeskundige

Ik neem aan dat je levothyroxine (Euthyrox, Eltroxin, Thyrax of levothyroxine natrium) krijgt van je arts. Dat zijn de schildklierhormonen die je schildklier zou moeten maken, maar helaas niet meer kan maken. Allereerst moet je zorgen dat je goed ingesteld wordt: dat wil zeggen dat je genoeg schildklierhormoon slikt. De dosis is individueel: hangt af van hoeveel schildklierhormoon je eigen schildklier nog maakt, je gewicht, je leeftijd, etc.... Goed ingesteld wil meestal zeggen: TSH rond de 1 en FT4 hoognormaal in de normaalwaarden (die per lab verschillend zijn!). Technisch gezien heb je als je goed bent ingesteld geen trage schildklier meer. Je hebt dan weer genoeg schildklierhormoon om alle cellen in je lichaam van schildklierhormoon te voorzien. Dus allereerste streven, in overleg met je arts, is goed instellen. Meestal wordt de dosis langzaam (soms sneller) opgebouwd. Dus goed instellen duurt een tijdje. Sommige mensen vallen spontaan omdat de stofwisseling weer normaal is geworden af. Maar velen niet. Dat houdt dus in dat als je eenmaal goed bent ingesteld, je actief zult moeten proberen af te vallen (eetgewoonten, bewegen). Voordat je bent ingesteld heeft het vaak weinig zin om proberen af te vallen. Wel kan je dan natuurlijk ook op je eetgewoonten letten. Het lijkt erop dat minderen in koolhydraten eerder negatief werkt bij schildklierpatiënten. Hoewel daar geen echt bewijs voor is. Diëten, zou ik in overleg met arts doen. Bij gewichtsverlies moet je namelijk regelmatig je bloed laten controleren, omdat de dosis levothyroxine mede afhankelijk is van gewicht. Dus vaker zie je dat bij afvallen je wat in dosis moet verminderen. Anders schiet je door naar een hyper. Lees artikel in link hieronder eens. En voor vragen kun je terecht op het Hypoforum .

Bronnen:
http://www.hypomaarniethappy.nl/phpbb3/
http://www.schildklier.nl/media/www_schild...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100