Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik het beste tijdens de griep eten en drinken?

Hallo allemaal,

Ik ben nu zo rond gisternacht nogal ziek.
Heb vaak overgegeven en zat vaak aan de diarree.
Vandaag gaat het wel iets beter, maar heb nog wel veel last van de verandering onder de dekens of gewoon zonder dekens, dus ook nog erg aan de diarree.

Ik drink nu wel erg veel thee en appelsap, maar heb toch ook wel is wat zin aan wat anders, en aan wat eten.

Wat kan ik het beste tijdens de griep eten en drinken?

Alvast bedankt voor uw hulp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Alles wat "niet zwaar op de maag valt". Verder doe ik dit zelf "altijd" op mijn gevoel. Beschuit of een cracker kan vaak geen kwaad. Drinken zou ik houden op water & thee, eventueel met wat suiker. Je kunt ook proberen (hang af van je gevoel) om een (halve) boterham te nemen met mager beleg. Ga vooral niet meteen te veel eten.

bouillon en toast, of een licht gevuld soepje

Qua drinken, pers een citroen uit, doe er HEET water bij en een beetje honing! Qua eten: eet een banaan, en als je jezelf echt wilt verwennen, bak die banaan.

Kippensoep. Zit een beetje zout in en wat vulling maar niet te veel. Geeft even een andere smaak en is toch licht. Beterschap

Het beste kun je iets lichts eten zoals kip boillon met groene thee. Beterschap'

dingen die "licht " zijn , een bakje yogurt met fruit of een booterham met kaas

Wat je beschrijft aan ziekteverschijnselen is geen griep maar gastro-enteritis, diarree ten gevolge van een infectieziekte in je darmen. Maar je mag het ook 'buikgriep' noemen, want zo heet dat nu eenmaal in de volksmond. Je moet gewoon eten en drinken wat je lekker vindt en goed kunt verdragen. Na alle sap en thee is een kop bouillon best smakelijk en doe daar wat toast met een beetje boter bij voor wat vastigheid. Doe voorzichtig met fruit omdat de meeste soorten laxeren. Een glas groente- of tomatensap is ook lekker. Maar eet en drink verder gewoon alles wat je niet tegenstaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100