Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bij hoeveel graden koorts moet je naar de dokter gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

sowieso bij 40 graden, maar al heb je bijvoorbeeld keelontsteking en je hebt 39 graden koorts dan moet je ook gewoon gaan!

Ik zou bellen als het zo'n 40-41 graden is. Dit is mijn mening. Er is geen afgesproken grens of iets dergelijks als je daar op doelt. Als het nou een aantal dagen aanhoud zou ik sowieso even bellen!

Bij 39 + en als het langer duurt dan twee dagen en je ouder bent dan zeg 12 jaar. Daarbij lat je je gezonde verstand werken en luister naar je omgeving.

Boven de 40 zou ik direct contact opnemen met een arts, in ieder geval al om een koortsverlagend middel te krijgen. Boven de 42 kun je beter naar de begrafenisondernemer gaan.

Boven de 37.5 heb je verhoging en vanaf 38gr heb je koorts. Koorts is een reactie van het lichaam vaak bij een infectie met ziektekiemen. Je moet de arts raadplegen wanneer er geen duidelijke oorzaak is voor de koorts indien ze gepaard gaat met specifieke symptomen (bv. buikkrampen, branderig gevoel bij het plassen, overdreven suf- en slaperigheid) Of wanneer het langer dan 12 uur aanhoud . Of wanneer je, je om welke reden dan ook heel erg druk maakt.

Bij 40 graden koorts en bij twijfel.

Sowieso bij 41 als je bijzondere klachten hebt dan eerder

als je merkt dat de temperatuur niet goed is gwn gaan. dat is mijn mening. het kan 38 graden zijn en dat je iets ergs hebt. dus gewoon altijd gaan als je denkt dat iets niet goed is

Koorts op zich zegt niet zo gek veel. In combinatie met andere ziekteverschijnselen des te meer. Als je gedurende meerdere dagen 40 graden of hoger hebt is het verstandig om met de huisarts te overleggen. Laat echter altijd ook die andere symptomen meespelen in je overwegingen en het overleg met de huisarts, zoals pijn, misselijkheid/braken, diarree, zwelling, lokale verkleuringen, functieverlies en andere uitvalsverschijnselen etc. Die zijn namelijk veel belangrijker om te achterhalen wat er aan de hand is dan alleen verhoging of koorts. Uitgangspunt zou moeten zijn om bij koorts helemaal niet in te grijpen. Het is namelijk een reactie van het lichaam op een infectie die de gezondheid bedreigt. • Koorts zorgt voor een ongunstig levensklimaat voor een aantal ziektekiemen (bacteriën, virussen, parasieten, enz.). • Koorts lijkt de activiteit van het afweersysteem te verhogen. • Bij een langdurige koorts die enkele dagen aanhoudt, schakelt het lichaam van suiker (glucose) over op de verbranding van vetten en eiwitten voor de energievoorziening. Glucose is een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën, maar bij koorts wordt deze energiebron afgesloten. • De eetlust daalt waardoor de beschikbaarheid van glucose verder minimaliseert. Gewoonlijk is men ook erg slaperig waardoor de vraag van de spieren naar energie beperkt blijft. • Tijdens koortspieken produceert de lever stoffen die de vermenigvuldiging van een heleboel ziektekiemen kan dwarsbomen.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Hele hoge koorts betekent niet altijd dat u een erge ziekte hebt. Zelfs bij een onschuldige verkoudheid kan de temperatuur hoog oplopen. Als de koorts echter hoger is dan 40 graden Celsius, kunt u het beste uw huisarts waarschuwen. Ook in deze situaties moet u de huisarts bellen: De koorts is na drie dagen nog niet over. U hebt koorts én een van deze klachten: - benauwdheid, kortademigheid; - pijn bij het plassen; - huiduitslag (roodblauwe vlekjes die u niet weg kunt drukken); - een stijve nek; - ernstige verwardheid, prikkelbaarheid of sufheid; - heftig braken of diarree. U hebt koorts zonder duidelijke oorzaak.

Bronnen:
http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=38624

Eerst proberen de koorts omlaag te krijgen door paracetamol of iets, als de koorts niet zakt ben je wel ernstig ziek als je 2 dagen boven de 39 zit, dus dokter bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100