Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het verschil tussen een 'ziektebeeld' en symptomen?

Ik heb namelijk het idee dat het op hetzelfde neerkomt, maar veel zeggen van niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zijn 2 verschillende dingen hoor! Ziektebeeld is de ziekte en omschrijft alles wat die ziekte inhoud,de symptomen zijn daar een onderdeel van. Je hebt de ziekte maar hoeft niet perse alle symptomen te hebben. Dus degene die zeggen van niet hebben gelijk.

Het komt inderdaad op hetzelfde neer. Ziektebeeld zijn de verschijnselen/symptomen dat bij een bepaalde ziekte horen.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/ziekte%20beeld

Het ziektebeeld is het TOTAALplaatje van wat er bij de ziekte hoort. Dit beeld bestaat uit meerdere/verschillende symptomen.

Symptomen zijn de verschijnselen van een ziektebeeld. Maar je kunt ook symptomen hebben zonder het ziektebeeld van een bepaalde ziekte Ik was laatst erg verkouden, dit leek op het ziektebeeld van de griep, omdat ik er symptomen van had. Maar uiteindelijk was het niet de griep. Om maar een voorbeeld te bedenken.

Het is niet hetzelfde. Een ziektebeeld is een verzameling kenmerken van een menselijk organisme, waardoor degene die het ziektebeeld heeft zich: a) onderscheidt van 'gezonden' en b) lijkt op anderen met een overeenkomstig beeld. Symptomen zijn verschijnselen waaraan men een ziekte, die nog enigszins verborgen is, herkent.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziektebeeld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100