Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke ziektes kun je krijgen als je ongezuiverd water drinkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je wordt ziek van de bacterieen en je kunt salmonella krijgen ,diarree enz enz. Toegevoegd na 2 minuten: ik bedoelde legionella

De ziekte van weil.

Cholera Tyfus Hepatitis A polio Reizigers diarree

Bronnen:
rivm

Je kunt besmet raken door parasieten zoals giardia lamblia. Dan krijg je een een parasitaire infectie, giardiasis of lambliasis genoemd. Je zou cholera kunnen krijgen. Dat is een infectieziekte door de bacterie Vibrio cholerae of Vibrio eltor. Bovenstaande voorbeelden kunnen alleen in ontwikkelingslanden gebeuren. Maar ook in Nederland is het niet verstandig om ongezuiverd bronwater te drinken. Daar kunnen namelijk grote concentraties nitraat en nitriet in zitten, vooral in gebieden met intensieve veeteelt. Dat kan in je maag reageren met amines en nitrosamines vormen, die sterk carcinogeen zijn. Bij kinderen is er risico op methemoglobinemia.

Bronnen:
ANWB Survivalgids: overlevingstips voor...
http://www.kraanwater.nu/nieuws/Pages/Is%E...
http://www.medicinfo.nl/%7B82b5023b-5068-4...
http://www.milieu-en-gezondheid.be/rapport...

Diarree Dit komt wereldwijd voor en is in 4% van alle sterfgevallen de doodsoorzaak. Diarree is een symptoom van buikgriepinfecties, die veroorzaakt worden door bacteriële, virale of parasitaire organismen, die door besmet water verspreid worden. Amebiase Entamoeba hystolica is een eencellig micro-organisme dat amoebe dysenterie veroorzaakt. Zo’n 10% van de wereldbevolking is besmet met deze parasiet, die meer voorkomt in warme landen. Besmetting vindt plaats door het drinken van besmet water. Campylobacteriose Dat is een ernstige vorm van diarree die wereldwijd voorkomt. Mensen komen met de bacterie in aanraking door het eten van besmet voedsel en drinken van besmet water. Cholera Dat is een acute diarreeachtige ziekte die veroorzaakt wordt door een infectie van de darmen met de bacterie Vibrio cholera. Deze bacterie kan in het lichaam terechtkomen door het drinken van water of eten van voedsel dat besmet is. Cryptosporidium Deze kleine parasieten veroorzaken bij mensen infecties. Cryptosporidium behoort wereldwijd tot een van de meest voorkomende intestinale ziekteverwekkers. Besmettingen vinden voornamelijk plaats door het drinken van besmet water en contact met vee. Dracunculiase Beter bekend als de mijnwormziekte, is een pijnlijke infectie die alleen bij mensen voorkomt. Mensen worden besmet door het drinken van water waarin zich larven van de rondworm bevinden. Escherichia coli veroorzaakt vooral bij kinderen onder de vijf jaar diarree. Jaarlijks zijn er zo’n 210 miljoen gevallen. Mensen kunnen besmet raken door besmet vlees te eten of water te drinken dat via mest besmet is.

Bronnen:
http://www.lenntech.nl/processen/desinfect...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100