Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zijn participatieproblemen voor een downsyndroom patiënt

None

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Ziekten
2.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Participatieproblemen wil eigenlijk zeggen dat je problemen / moeilijkheden hebt om mee te doen met bepaalde dingen. In het geval van downsyndroom-patienten zal dat vaak zijn vanwege verstandelijke of fysieke beperkingen.

Zo zal het voor mensen met het syndroom van down lastig zijn om deel te nemen aan dingen waarvoor je moet kunnen autorijden bijvoorbeeld. Of waarvoor een goede fijne motoriek vereist is. Of een bepaalde intelligentie die ze nu eenmaal in de regel niet halen.

Dat betekent dat je door je handicap niet aan alle maatschappelijke / culturele / sociale dingetjes mee kunt doen. Werken bijvoorbeeld wordt al lastig. Of lid zijn van een (niet speciaal voor hen bedoelde) vereniging. Gelukkig blijft er in Nederland dan nog een hele hoop over dat je wel kunt, en worden er zelfs speciale evenementen georganiseerd voor de meer beperkte medemens.

Iemand met het syndroom van Down heeft zowel verstandelijke als lichamelijke beperkingen, en zal dus inderdaad regelmatig tegen dergelijke 'participatieproblemen' aan kunnen lopen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding