Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik was gisteren in het zwembad en nu wou ik naar het zwembad gaan en lag er allemaal voet stappen bloed naar de douches ?

Nu is mijn vraag stel dat ik daar even ben ingelopen en heb een wondje aan de onder kant van mijn voet kan ik nu aids hebben of kan dat niet overleven in een chloor omgeving ?

Weet jij het antwoord?

/2500

je kan aids krijgen meer de kans is echt heel erg klein

het is alleen als je wondje bloedt want dan mengt de bloed met aids en jouw bloed samen.. zo niet, dan is de kans klein want het is chloor en chloor is net een antibiotica voor bacterien.... ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen.:)

Dan moet je ook echt een open wondje hebben gehad. Doorgaans vindt hiv besmetting van wonden plaats als beide wondjes bloeden. Met een oud wondje in verdund bloed met water lopen is de kans zo ongeveer nul. Ik heb het zelf ook een keer gehad en was erg ongerust. De GGD arts heeft mij het een en ander uitgelegd en vond een test niet nodig. Toch wilde ik dat, 2x een test gedaan (1e meteen en andere 8 maanden later) en niets aan het handje.

Maak je geen zorgen! Om een HIV-besmetting op te lopen heb je echt veel meer bloed nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100