Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurt er als je de ziekte van lyme hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan verlamt raken

Je krijgt antibiotica en als het verder gevorderd is krijg je een sterkere antibiotica kuur.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lyme_disease#...

Je kan best eventjes de informatie opzoeken via de internet-encyclopedie Wikipedia (zie link) Ziekteverschijnselen 1) Stadium 1: Lokale huidinfectie; erythema migrans (EM) 2) Stadium 2: Vroege gedissemineerde infectie 2.1 Aandoeningen van het zenuwstelsel (neuroborreliose) 2.2 Gewrichtsaandoeningen 2.3 Hartaandoeningen 3) Stadium 3: Chronische Lyme-borreliose 3.1 Chronische neuroborreliose 3.2 Acrodermatitis chronica atrophicans (ACA) Heb je dan nog bijkomende of meer specifieke vragen, is het makkelijker daarop te antwoorden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymeziekte

Vaak wordt de ziekte van Lyme in 3 stadia ingedeeld, met per stadium specifieke symptomen. Deze indeling moet worden gezien als een model, waarvan de werkelijkheid vaak afwijkt. Per persoon kan de ziekte namelijk heel verschillend verlopen. De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie en wordt daarom bestreden met antibiotica. In Nederland volgen artsen meestal de CBO-richtlijnen, waarin maximaal 30 dagen antibiotica wordt aanbevolen. Dit zou voldoende zijn om alle Lyme-bacteriën te doden. Maar de bacterie trekt zich vaak terug uit het bloed en gaat in weefsels zitten die voor de antibiotica moeilijk te bereiken zijn, zoals in de gewrichten en in het centraal zenuwstelsel. Verder heeft de Lyme-bacterie een zeer lange delingstijd en kan hij zeer lang in een rustfase blijven. In deze toestand heeft antibiotica geen effect. Als de ziekte chronisch wordt, vereist dit een gemiddelde van 6-12 maanden van hoge dosis antibiotische therapie. Vele patiënten met de ziekte van Lyme hebben een behandeling nodig van 1-4 jaar, of tot de patiënt zonder symptomen is. Terugvallen komen voor en antibiotica ter onderhoud kunnen vereist zijn. Symptomen die kunnen voorkomen kan je hieronder lezen (even doorscrollen naar onder): http://www.lymenet.nl/info/symptomen-ziekte-van-lyme.htm

Bronnen:
http://www.lymenet.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100