Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

vanaf welke leeftijd kun je een hartinfarct krijgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Op pensioengerechtigde leeftijd is het risico op een hartziekte aanzienlijk groter dan in je jonge jaren. Het is belangrijk dat je je bewust bent van de risicofactor leeftijd omdat risicofactoren elkaar versterken. Risicofactoren als overgewicht, LDL-cholesterol of hoge bloeddruk leggen meer gewicht in de schaal naarmate je ouder wordt. De leeftijd gaat tellen bij mannen van 55 en bij vrouwen van 65. Voor het 35ste levensjaar is een hartinfarct zeer zeldzaam. Tussen het 55-ste en het 65ste jaar krijgen vooral mannen met hartziekten te maken. Het risico op een hartinfarct is voor mannen in die leeftijd zes keer groter dan voor vrouwen, omdat vrouwen tot de overgang worden beschermd door het geslachtshormoon oestrogeen. Na de overgang is het risico op een hartziekte voor mannen en voor vrouwen min of meer gelijk. Deze cijfers betekenen niet dat mannen onder de 55 en vrouwen onder de 65 zich geen zorgen hoeven te maken. Slagaderziekte is een sluipend ziekteproces dat al jaren aanwezig is voordat het aan de oppervlakte komt door een hartinfarct of een beroerte. De vetstrepen in de slagaderen die het begin van slagaderziekte vormen, worden al bij kinderen gevonden. Risicofactoren zijn van alle leeftijden, de gevolgen zijn vooral voor later.

Bronnen:
http://www.hartwijzer.nl/Leeftijd.php

Volgens mij echt alle leeftijden.

Op elke leeftijd, dus ook op bijv. je 15de. Vorige week is namelijk iemand hier in de buurt op de camping gestorven aan een hartinfarct... Toegevoegd na 26 seconden: Op zijn 15de dus.

Afhangende van de omstandigheden op elke leeftijd. Het komt bij jongere mensen wel minder vaak voor dan bij oudere mensen.

Vanaf de geboorte. Er worden nog steeds kinderen geboren met een hartafwijking en helaas overlijden nog steeds pasgeborenen hieraan. In sommige van deze gevallen zou je kunnen spreken van een hartinfarct, maar in de regel zegt man dan dat het kind is overleden aan een aangeboren hartafwijking.

vanaf elk leeftijd. Ik ken het verhaal van een ongeboren kind...

In principe vanaf elke leeftijd, alleen naarmate je een generatie opschuift neemt het risico erop steeds een beetje toe. Het ligt er ook een beetje aan hoe je met je gezondheid om gaat, rook je, drink je alcohol, gebruik je drugs, sport je overmatig, eet je veel vet, heb je veel stress? enz enz. Verder kan iedereen zoiets gebeuren in een schrikbarende onvoorziene omstandigheid....ongelukken bijvoorbeeld, angstige momenten.

er is geen leeftijd ik denk meestal tussen 40 jaar en ouder en als je gezond eet en veel beweegt en sport en geen vette dingen eet dan veel drinkt en veel groenten en fruit eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100