Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik zit nu op werk en ben al een paar uur super misselijk wat kan ik hier tegen doen?

Wat kan ik op werk doen om dit minder te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Cola helpt soms.

Wat bij mij helpt is naar de wc gaan, vinger in de keel steken en lekker alles er uit te gooien. Als je eenmaal hebt overgegeven dan voel je je vaak een stuk beter. Als het dan niet weg is of heel snel terug komt dan ben je misschien wel ziek en kun je beter naar huis gaan. Sterkte.

Asprine in nemen met voldoende water en buiten ff frisse lucht nemen en afstand nemen van de computer, en klinkt gek, maar ook ff wat eten en als het er is, echte coca Cola drinken. Sterkte.

Wat bij mij altijd 100% helpt is een sinaasappel eten. Dus geen glas maar een echte sinaasappel. Je zult zien dat het helpt.

De volgende keer niet de avond tevoren teveel drinken :) Maar even serieus, wat mij helpt bij misselijkheid is het opzuigen van een pepermuntje.

Nu de consequenties nemen en aanvaarden van je drankgebruik van gisteren..... er doorheen en ervan leren. Mijn antwoord is naar aanleiding van je vorige vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/gister-laat-uitgegaan-voel-brak.200337

Foei ;-) Ik lees dat je (u) te veel gedronken heeft en dus gewoon last heeft van een kater. Bij mij helpt niets tegen een kater. Ik zou je aanraden om je ziek te melden en om in het vervolg niet meer zoveel te drinken doordeweeks (een keertje valt niet op, maar als dit vaak gebeurt dan ben je wel 'de sjaak'). Als het echt zo erg is; niemand heeft wat aan een zieke collega. Of dat nou door de alcohol komt, of door iemand die weet-ik-veel-wat heeft. Ga naar huis, naar je slaapkamer, doe de ramen open voor wat frisse lucht, ga in bed liggen met een goed boek en leg naast je bed een emmer neer.

Och och jij bent echt erg, neem een tabletje Domperidon ( apotheek) dan kun je je klus van vanavond ook nog ff doen.

Ik gebruik normaal nooit suiker, maar wat bij mij ingeval van misselijkheid goed helpt, is het drinken van een kop thee met een hele berg suiker daarin. 8 klontjes of zo. Cola is al genoemd en helpt bij mij ook. Komt misschien ook wel omdat daar ook heel veel suiker in zit. Toegevoegd na 1 minuut: Suiker is een snelle energieleverancier, dus dat is wellicht de reden dat je er snel van kunt opknappen.

Tegen een kater: drink heel veel water!

Ik heb nooit een kater na alcohol gebruik. maar lekker veel koffie zuipen, water drinken etc. Als het administratief of kantoorwerk is, gewoon lekker naar huis gaan en niet blijven zitten daar, das niet goed.

iets met pepermunt eten. Je kan ook de mondspray gebruiken voor een frisse adem, als daar menthol in zit. Een pepermuntje (de echte, want daar zit echt menthol in) Of sterke kauwgom kauwen. Pepermunt en menthol zorgen ervoor dat je misselijke gevoel weg gaat.

Ik zou Coca Cola drinken, even wachten, en je bent weer supergezond!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100