Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wie is de langstlevende persoon met een pacemaker?

ik kan het nergens vinden met 100% zekerheid

Weet jij het antwoord?

/2500

De man bij wie in 1958 de eerste pacemaker werd geïmplanteerd is Arne Larsson, een Zweed. Larsson leidde een actief leven en overleed in 2001 op de leeftijd van 86 jaar, na alle innovaties in een serie van niet minder dan 26 verschillende pacemakers aan den lijve te hebben meegemaakt. Er staat wel niet effectief bij dat hij de langstlevende persoon is met een pacemaker.

Bronnen:
http://www.hartwijzer.nl/Pacemaker.php

Pacemakertechniek bestaat nu 53 jaar. Arne Larsson (zie vorige antwoord) heeft 44 jaar met een pacemaker geleefd. Wellicht zijn er mensen die vlak na hem een pacemaker gekregen hebben en nog in leven zijn. Dit zal waarschijnlijk bij de landelijke pacemakerregistratie wel bekend zijn, maar i.v.m. beroepsgeheim, wet op de privacy e.d. zal dit niet vrijgegeven worden. Wel weet ik dat een meer dan 100-jarige met een pacemaker geen uitzondering is (ken er een aantal van de controles). Maar wie al het langst met een pacemaker leeft, is niet zomaar te achterhalen. Het hebben van een pacemaker op zich geeft geen kortere levensverwachting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100