Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn de nadelen van een slechte doorbloeding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt er vanaf wat er slecht doorbloed is en waarom. Een slechte doorbloeding in de benen kan bijvoorbeeld leiden tot koude voeten, opgezette voeten, spataders, trombose, slechte wondgenezing - dit alles met alle nadelen en risico's van dien.

Dit kan er voor zorgen dat je koude lichaamsdelen hebt. Koude handen of voeten bijvoorbeeld. Ook kan het er toe leiden dat bepaalde lichaamsdelen zwaar aanvoelen en je hier last bij krijgt in dagelijkse handelingen als bijvoorbeeld lopen, armen optillen, vingers buigen. Soms kan dit erg pijnlijk zijn. Wanneer je een slechte doorbloeding hebt voel je de nadelen direct. Dan kost het vak erg veel energie om iets te ondernemen en ben je lichamelijk uitgeput na een paar uur.

Komt ook vaak voor bij diabetes. Dat kan echt ernstig zijn. Tot afsterven en amputatie aan toe. Normaal kan er nog wel wat aan gedaan worden. Medicatie, massage, bewegen. Hangt er vanaf in welke context deze vraag gezien moet worden.

Als je problemen hebt met de aorta dan heb je problemen met het lopen pijnlijke benen en na 100 meter dan krijg je al een verzuring in jou benen . En jou sexleven heeft eronder te lijden omdat er te weinig bloed naar de penis gaat . En fietsen geeft ook problemen . Kan alleen maar kleine stukjes fietsen . koude en stijve voeten .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100