Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet een zeldzame stofwisselingsziekte waardoor je eerst volledig kleurenblind en daarna blind kunt worden?

Ik heb vorig jaar een verhaal in een tijdschrift Reader's Digest gelezen dat er een vrouw was die een zeldzame stofwisselingsziekte heeft waardoor zij eerst volledig kleurenblind en later blind werd? Hoe heet die ziekte? Ik weet de naam niet meer.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Ziekten
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

De ziekte van schindler? (type 1) of kanzaki (type 2)?

Toegevoegd na 5 minuten:
Kearns Sayre Syndrome zou ook nog kunnen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bedoel je cone-rod dystrofie?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ziekte van Batten-Spielmeyer-Vogt (BSV) is een voortschrijdende zenuwafbrekende stofwisselingsziekte die wordt gekenmerkt door blindheid, epilepsie en dementie.

http://www.erfelijkheid.nl/zena/bsv.php
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De ziekte van Batten-Spielmeyer-Vogt (NCL3) is een zeldzame, erfelijke stofwisselingsziekte. Met 'stofwisseling' wordt het omzetten en verwerken van voedingsstoffen in ons lichaam bedoeld. Een bepaalde stof kan niet meer worden omgezet en hoopt zich op in de cel, terwijl een mogelijk belangrijke stof te weinig of soms helemaal niet meer wordt gevormd . Deze situatie kan tot min of meer ernstige klachten leiden. De ziekte van Batten-Spielmeyer-Vogt (BSV) is een voortschrijdende zenuwafbrekende aandoening die wordt gekenmerkt door oa. blindheid, epilepsie en ander verschijnselen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding