Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe weet je of je osteoporose hebt?

Botontkalking

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"In het begin zal men niets merken van botontkalking, totdat het bot zo verzwakt is dat er een breuk optreedt. De polsen en de rugwervels breken vaak als eerste. Vanaf het 74e levensjaar breekt er ook vaak een heup. Ook kunnen er breuken ontstaan rond de knie. " Je kunt meer lezen bij bron 1. Je kunt ook de symptomenchecker doen. http://www.gezondheidsplein.nl/symptomenchecker Je kunt hier even kijken voor de symptomen: http://www.gezondheidsplein.nl/symptomenchecker/1909/osteoporose.html " pijn in lies of heup (na val) verkorting been onvermogen gewicht te dragen voet bij heupaandoening naar buiten gedraaid pijn in wervelkolom toenemende misvorming lengteverlies verdoofd of tintelend gevoel stijve gebogen houding pijn op oudere leeftijd veel voorkomende aandoening"

Bronnen:
http://www.orthopedie.nl/content/osteoporo...

Ga naar je huisarts. Rontgenfoto's kunnen osteoporose uitsluiten of bevestigen.

Wil je zeker zijn laat dan een botdensitometrie uitvoeren: Een botdensitometrie (1) wordt uitgevoerd om osteoporose (2) of botontkalking op te sporen. Botmeting bepaalt de dichtheid van het plaatselijk bot BMD: Bone Mineral Density of botdichtheid BMC: Bone Mineral Content of botmineraalgehalte Het is volkomen pijnloos en duurt slechts enkele minuten:je kan er ook je huisdokter eens over spreken.

Bronnen:
Eigen ervaring
http://www.cibliga.be/a_m_bot.html

wat nathan zegt. alleen dmv een scan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100