Waarom word ik snel rood?

Als iemand compliment Geeft Word ik rood.

Toegevoegd na 39 minuten:
als mensen naar me kijken

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet prettig. Vroeger had ik er ook veel last van, maar in de loop van de jaren groeit je zelfvertrouwen hopelijk, waardoor dat minder zal worden. De ene persoon heeft er meer last van dan de ander. Aan de andere kant is het eigenlijk ook helemaal niet erg als je rood wordt, maar voor jezelf is het niet fijn. Hoe erg vind jij het als iemand anders bloost ? Dat geeft toch niets.

dat is een natuurlijke reactie van je lichaam de eene woord sneller rood dan de ander en hoef je je helemaal niet voor te schamen is juist heel erg lief dus geen zorgen

Blozen ontstaat doordat de bloedvaatjes in de huid van je gezicht wijder worden. Hierdoor stroomt er meer bloed naar bijvoorbeeld je wangen en zie je een rode verkleuring. Het wijder worden van de bloedvaatjes wordt geregeld door het parasympathische zenuwstelsel. Dit is het deel van je zenuwstelsel (het besturingssysteem van je lichaam) waar je zelf helemaal geen invloed op kunt uitoefenen. Het parasympathische zenuwstelsel zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je hart sneller gaat kloppen als je hard rent of als je bang bent en dat je gaat zweten als je het warm krijgt. Blozen is vaak een reactie op een emotie zoals schaamte, angst, maar ook blijdschap na een complimentje. Omdat dit meestal gevoelens zijn die je liever voor jezelf houdt is het vaak niet zo leuk om te blozen.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/h...

Wat is het? Blozen is het plotseling rood worden van het gezicht, de hals en de nek . Het ontstaat in situaties van angst of opwinding. Typische situaties zijn spreken in het openbaar, plotselinge verlegenheid etc. Soms blozen mensen ook zonder dat een duidelijke uitlokkende factor aanwezig is. Meestal is er sprake van een aangeboren aanleg om in stressvolle situaties te blozen. Mensen die blozen voelen zich door het blozen vaak in verlegenheid gebracht en soms kan het probleem leiden tot sociale stress of zelfs fobieën. Hoe wordt het veroorzaakt? Bij blootstelling aan ‘gevaar’ of emotionele stress reageert het lichaam. Deze reactie verloopt via de sympathicus zenuw. Door deze activatie gaan de kleine bloedvaatjes in de huid open staan waardoor de doorbloeding sterk toeneemt. Er zijn echter ook nog vele andere oorzaken die aanleiding kunnen geven tot blozen en die niet gebonden zijn aan emotionele situaties, zoals: Temperatuurswisselingen Couperose Koorts Opvliegers in de menopauze (daling oestrogeen spiegel) Alcohol gebruik Geneesmiddelen Gekruid voedsel Scombrotoxine vergiftiging (door eten van bedorven tonijn of makreel) Phaeochromocytoom (bijniertumor) Carcinoïd syndroom Is blozen iets om een arts over te raadplegen? In principe is blozen een onschuldig fenomeen (hoewel het in de sociale omgang soms behoorlijk lastig kan zijn). Als de psychologische stress door blozen teveel toeneemt is het zinvol om hier met de huisarts over te praten. Wanneer blozen voor U een nieuw probleem is, of wanneer het patroon van bloosaanvallen verandert of gepaard gaat met andere verschijnselen (galbulten, diarree etc.) is het verstandig dit voor te leggen aan Uw huisarts.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/blozen.html

Je bent niet de enige hoor, die daar last van heeft. Het valt denk ik wel te verklaren: Als je een complimentje krijgt b.v. "wat heb je dat goed gedaan!!" dan is het helemaal niet zo eenvoudig om daar precies goed op te reageren. Zeg je: "ja dat is ook zo" dan zou het kunnen overkomen, dat je jezelf ook zo geweldig vindt, en als je zegt: "nee hoor, het was helemaal niet goed." dan klets je waarschijnlijk ook maar wat, en zou het kunnen overkomen als nederige hoogmoed. Je moet dus iets vinden wat daar tussenin zit. Iets als: "Dank je, leuk dat je dat zegt". Je wordt dus een beetje in verlegenheid gebracht, en het woord zegt het al. Als je verlegen bent, dan word je rood. Je weet dus niet zo goed raad met de situatie. Ik zou me nergens zorgen over maken, want iedereen die jou een complimentje geeft, begrijpt dat wel, en zal het misschien zelf ook weleens meemaken. En het belangrijkste is, dat het gewoon leuk is om een complimentje te krijgen.

Het zit ‘m in de vaatspiertjes in je gezicht. Die kunnen zich opeens vullen met bloed en dan ben je aan het blozen. Daar heb je zelf geen grip op. Hoe dat kan? Het aansturen van deze spiertjes gebeurt door het centraal zenuwstelsel. De verhoogde bloedaanvoer wordt veroorzaakt door heftige emoties. Wetenschappers denken dat de mens tijdens een intense emotie meer adrenaline aanmaakt. Het lichaam wapent zich daarmee voor een gevecht en verzamelt energie voor een extra inspanning. De aangemaakte adrenaline zorgt, als bijeffect, voor een signaal aan het centraal zenuwstelsel om bloedvaten te verwijderen. En daar sta je dan met een rode kop.

Bronnen:
Quest

Waarschijnlijk heb je een dunnere huid,dan de meeste mensen. Daardoor valt bij jou op,wat je bij anderen nier ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100