Waterpijp schadelijker voor je dan gewone sigaretten?

Als je aan beide een trekje neemt, welke zou dan schadelijker voor je zijn? In de waterpijp zit normaal fruittabak.

Op internet staan heel veel verschillende dingen, en bij m'n vrienden verschillen de meningen ook.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tabak is tabak, dat het gearomatiseerd is met allerlei smaakjes maakt niet uit (dat is 'gewone' tabak als in shag en sigaretten ook). Roken is domweg niet goed voor je, en als je de minst ongezonde versie zou moeten kiezen zou ik gaan voor een filtersigaret. Maar dan kunnen weer andere dingen meespelen: als ik sigaretten in huis heb rook in ongemerkt toch meer dan wanneer ik shag rook. Als je waterpijp rookt en dan bijvoorbeeld alleen na het diner of zo, dan zal dat misschien het minst ongezond zijn.

Waterpijp roken is net zo ongezond als het roken van sigaretten. Misschien zelfs nog wel ongezonder. Als je waterpijp rookt, krijg je namelijk meer rook binnen. Ook duurt het roken van een waterpijp langer dan het roken van een sigaret. Je krijgt dus meer schadelijke stoffen binnen. Als je ongeveer 1 uur rookt, haal je uit een waterpijp gemakkelijk een hoeveelheid rook die je kunt vergelijken met de rook van wel 100 - 200 sigaretten! En soms duurt het roken van een waterpijp nog wel langer dan 1 uur... Waterpijp roken is ook op een andere manier slecht voor je gezondheid. Vaak roken een aantal mensen samen één waterpijp. Het mondstuk van de waterpijp gaat dan dus van de ene mond naar de andere mond. En dat is gevaarlijk! Bacterien en virussen (zoals longontsteking of de Mexicaanse griep) kunnen zo namelijk snel overgedragen worden.

waterpijp is een stuk minder schadelijk kijk maar op de hoeveel benzeen nicotine en teer die er in zit is aanzienlijk minder ook is het zo dat je een waterpijp nooit alleen rookt en als laatste de naam zegt het al je haalt de rook eerst door het water heen waardoor de schadelijke stoffen daarin blijven hangen ik begrijp ook niet zo goed dat er mensen zijn die het tegen overgestelde beweren

Daar hoef je geen cursus voor te volgen. Als je naar het water kijkt na het roken van de waterpijp, is dat bagger geworden. De bagger die nu in het water zit, zou anders in je longen zitten. Waterpijp is dus minder ongezond. Helemaal niet roken is nog beter (schreef ik, met een shaggie in m'n mond).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100