wat is beter: met koud water je handen wassen of met warm water?

of maakt het niks uit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een geur van je handen wilt wassen, kun je beter met koud water wassen. Omdat bij warm water je huid juist open gaat staan, waarna je de geur juist verder je huid in kan wrijven. wil je een vette substantie van je haven wassen, dan kun je beter met warm water wassen, omdat de warmte het vet vloeibaar(der) maakt, en het er dus makkelijker af te wassen is. Toegevoegd na 10 minuten: haven is natuurlijk handen XD

nee het maakt niets uit, je kan met zowel koud als warm water je handen wassen.

Zie deze vraag" http://www.goeievraag.nl/vraag/qua-hygiene-schoonmaken-koud-water.15923

Met warm water krijg je vetten (olijfolie, smeer) beter van je handen dan met koud water. Warm water is niet effectiever in het verwijderen van bacteriën van je handen. Het water zou zo heet moeten zijn dat het je handen beschadigt.

Lauwwarm water is beter voor je huid. Viezigheid kun je verwijderen met zeep; geuren zoals uiengeur verwijderen gaat heel goed met een RVS zeepje, zie: http://www.intermediair.nl/artikel/knagende-vragen/4865/stalen-zeep.html En hier: http://www.allinwonderland.eu/rvszeeptegenuienenknoflookgeur-p-85.html?osCsid=417jhs2re9fh4l0rhhjf4opvp7 (Huishoudzaken hebben ze vaak ook.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100