Komen de oude en de nieuwe zaadcellen bij elkaar in de teelbal of worden ze eerder in volgorde van leeftijd geëjaculeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aanmaak van de zaadcellen gebeurt in de zaadballen. Daarna gaan de zaadcellen naar de bijbal. Vervolgens worden ze in het laatste gedeelte van de zaadleider opgeslagen. Bij een zaadlozing worden deze opgeslagen zaadcellen door de plasbuis naar buiten gestuwd. Onderweg voegen de zaadvloeistofblaasjes en de prostaat vloeistof aan de zaadcellen toe. Tussen de aanmaak van zaadcellen en het tijdstip dat zij bij de zaadlozing naar buiten komen zitten twee tot drie maanden. Dus de nieuwe komen niet direct bij de oude zaadcellen als je regelmatig een ejaculatie hebt. Toegevoegd na 55 seconden: Dit beantwoordt denk ik ook direct je andere vraag.

de oude zaadcellenplas je na een hele lang tijd uit. dat maakt paats voor de nieuwe.

zaadcellen weten van elkaar niet hoe oud ze zijn dus komen ze met elkaar naar buiten iedere 3 dagen worden de zaadcellen vernieuwd

Bijballen liggen schuin boven op de teelballen. Deze bestaat uit talrijke buisjes, een deel scheid rijpings stoffen af. In de periode dat zaadcellen door deze buisjes verplaatst worden zijn ze rijp. Daarna worden ze opgeslagen in een ander deel van de bijbal. Oude zaadcellen worden afgebroken. Door de zure omgeving en gebrek aan zuurstof zijn de zaadcellen onbeweeglijk. Bij een zaadlozing worden ze door spierweefsel uit de bijbal gedreven. Zoals hierboven te lezen staat,worden de oude cellen afgebroken.

Bronnen:
mensen gezondheid.infonu

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100