Zijn er tegenwoordig nog wanten te koop voor volwassenen?

Het staat wel raar, maar waarschijnlijk de enige manier om deze winter zonder bevroren vingertoppen na een fietstocht van ruim 8 km. op mijn werk te arriveren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waar je ze kunt kopen, weet ik niet. Maar kun je toevallig breien? Dan is het wellicht een idee om ze zelf te maken!

Ik haal ze elk jaar weer bij de Wibra :-)

Doe maar eerst een paar thermo handschoenen eronder. Liever 2 dunne lagen over elkaar dan 1 dikke. En dat geldt voor de rest van de kleding ook.

wibra, zeeman Hema misschien ook. Gewoon overal eens kijken waar je een bak met handschoenen ziet

Ooit heb ik een soort hybride handschoenen/wanten gehad: 'crabs claws'. Daarbij zaten pink en ringvinger en middel- en wijsvinger bij elkaar en de duim natuurlijk apart. Je houdt dan meer grip op shifters en remhandles dan met wanten. Voor motorrijders zeker nog wel verkrijgbaar. Nu 'behelp' ik me met handschoenen in lagen. Thermohandschoentjes van Odlo als binnenhandschoen en daar overheen speciale fietshandschoenen. Als het echt koud wordt daar overheen nog een winterhandschoen die ik ooit te groot kocht. Ik fiets ongeveer net zo'n afstand als jij en daarmee hou ik redelijk warme vingers en ook nog grip op de hendeltjes.

Ja volop bijv. H&M

De mooiste wanten en de warmste vind je op: www.grolsewanten.nl

Vroeger hadden ze over de handvatten van de fiets kappen. Kappen waar je de handen gewoon instak, met handschoenen en al. Volgens mij zijn ze gewoon te koop bij een goede fietsenzaak. Normaal vind ik, als je zo sportief bent, dat je iedere dag 16 kilometer fietst door weer en wind.

ja die zijn te koop, bv ook bij sportzaken. let op dat er een soort van windstopper in zit, wollen wanten zijn wel warm, maar als de wind er doorheen blaast, gaat alsnog de warmte verloren... ikzelf zweer bij skihandschoenen als het echt koud is, met Gore-tex, omdat ze warm en 100% waterdicht zijn. nog een optie: handwarmers voorbeelden hier te vinden: http://www.twenga.nl/dir-Sport,Wandelen,Handwarmer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100