Kan ik andere bijwerkingen krijgen van een ander merk medicijn wat ik al lang gebruik?

Heb vorige week in ene een ander merk pijnpleisters gekregen en toen ik deze pleister er een uur of 10 op had kreeg ik hele nare hoofdpijn en duizelingen die ik voorheen niet had maar het is wel een bijwerking van dit middel.
Wie o wie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat kan zeker.. er kan idd een andere samenstelling zijn waar je bijwerkingen van kan krijgen. daarom is het beter om steeds hetzelfde merk te gebruiken en niet zomaar te wisselen

Als dat andere merk pijn pleisters andere bestanddelen bevat is het mogelijk dat je opeens wel bijwerkingen daarvan hebt.

Ja dat is heel goed mogelijk. Ik ken een aantal mensen die werden gedwongen een generiek, een ander merk dus, medicijn te nemen en die daar flink ziek van werden of helemaal geen baat hadden bij het nieuwe medicijn.

Hebe de butrans pleisters dan zou het kunnen. Is gewenning. Over een paar dagen zak het minder zijn. Morfinepleisters geven vooral jeuk. Maar ook het stoned effect. Daar kan je ook duizelig van worden. Van butrans word ik ook altijd ligt stoned. Genoeg water drinken en goed eten zou het minder moeten worden. Succes

ja ik denk wel dat dat kan. en ander merk heeft waarschijnlijk toch weer een iets andere samenstelling misschien. Maar je kan beter even contact opnemen met je huisarts/apotheek.

In de eerste plaats weet uw huisarts of uw specialist welke medicijnen u gebruikt en welke mogelijk conflicteren adv de werkzame of hulpstoffen. De arts/apotheker kan u ook adviseren over alternatieven. Velen tobben met het probleem dat men zelfs geen huis tuin en keukenmiddeltjes mogen gebruiken icm hun eigen medicijnen. Wees wijs in deze en laat u adviseren door uw behandelend arts of specialist.

Vaak zijn de werkzame stoffen in goedkopere medicijnen het zelfde als in 'merk'- medicijnen, maar zit er verschil in de 'draagstoffen' (in b.v. capsules en pillen in het vulmiddel). Er zijn mensen die hier last van krijgen. Als dit bij jou het geval is, zou je arts je het merkmedicijn moeten voorschrijven. Als je een heel ander type pijnpleister gekregen hebt, kan het zijn dat je hier niet goed op reageert of dat je er aan moet wennen.

Je kunt je huisarts vragen om een ander middel voor te laten schrijven. Dit gebeurt dan met de mededeling "medische indicatie " ,zodat je het niet zelf hoeft te betalen. Mijn huisarts heeft dat onlangs bij mij gedaan omdat ik een medicijn slikte waar ik vreselijke hoofdpijn van kreeg. Nu met dat andere medicijn heb ik nergens last van.

Bronnen:
zelf meegemaakt

als je arts jouw deze vorige pleisters heeft voor geschreven en je krijgt nu van de apotheek andere moet je terug gaan met die pleisters.hier kunnen zeker andere bestanddelen in zitten dan de pleisters die je altijd hebt gehad.de apotheek wil nog wel eens goedkopere medicijnen geven terwijl de huisarts jouw die duurdere voorschrijft.zeg gewoon dat je die vorige weer wilt omdat je van deze bijverschijnselen krijgt e dat nooit bij die andere hebt gehad.willen ze dat niet dan zou ik de huisarts inschakelen en n beklacht doen bij hem of de apothekersbond.

Dit heeft te maken met het (schijt)preferentiebeleid. Bepaald door de verzekeringsmaatschappijen waaronder onder andere UVIT, CZ en Menzis (en nog een paar maar die weet ik niet uit mijn hoofd). De verzekeringen maken dealtjes met de fabrikanten van geneesmiddelen en eisen van de apotheek dat zij het middel afleveren wat de verzekering prefereert (het zogenoemde 'goedkopere' middel). In principe is de werkzame stof in de geneesmiddelen hetzelfde. In de metoprolol van ratiopharm, pharmachemie of sandoz zit als werkzame stof metoprolol. De apotheek is verplicht om elke keer het preferente middel af te leveren. Het kan zijn dat er bij een andere fabrikant klachten kunnen ontstaan die bij de andere fabrikant niet bestonden maar ik ben er zelf van overtuigd dat dit 9 van de 10 keer tussen de oren zit. Het is wel mogelijk om aan de arts of specialist te vragen of ze op het recept erbij willen zetten dat het van een bepaalde fabrikant of zelfs het originele middel moet zijn. Vaak word hier in de apotheek dan wel een melding van gemaakt dat het bij de volgende aflevering duidelijk is dat u van een bepaald merk moet hebben. Ik wil graag nog wel 1 keer duidelijk maken dat de apotheek hier vaak niets aan kan doen, zij hadden het ook liever gehad aangezien de verzekering per kwartaal het preferentie beleid wijzigen wat het logistieke gedeelte een stuk lastiger maakt. Apothekers assistenten kunnen hun tijd vaak beter gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100