Waarom is kristalsuiker minder goed voor je dan natuurlijke suikers?

Minder kans op overgewicht met natuurlijke suikers? Of is een echte appel of banaan nog beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Kiwi 2. Bessen: bosbessen, aardbeien 3. Sinaasappelen 4. Pruimen 5. Kersen Deze fruitsoorten zijn allen rijk aan vitaminen, mineralen en fytostoffen, terwijl ze weinig calorieën bevatten en laag scoren op de glycemische index, waardoor ze ideaal zijn indien je op je gewicht let en je suikerspiegel onder controle wil houden. Nuttige suikers zijn natuurlijke suikers die je in producten vindt die ook andere nuttige stoffen (vitamines en mineralen) bevatten. Bijvoorbeeld fructose in fruit en lactose in melkproducten. * Toegevoegde suikers zijn kristalsuiker of rietsuiker in producten die verder geen of nauwelijks nuttige stoffen (vitamines en mineralen) bevatten. Met andere woorden: lege calorieën. Bijvoorbeeld suiker in frisdrank, koek, snoep, gebak en toegevoegde suikers in je koffie en thee.

Kristalsuiker is pure suiker. Bij de andere suikers zoals bruine suiker of suikers verpakt in vruchten zitten nog additionele, gezonde voedingsstoffen.

Geraffineerde 'Suiker' is niet zo gezond omdat hij te veel bewerkingen heeft ondergaan, waardoor al de vitaminen zijn verloren gegaan. Daarom is deze zo wit van kleur en is daardoor een dood voedsel geworden. Inplaats van ons lichaam te bevoorraden aan vitaminen, breekt witte geraffineerde suiker deze nog af. Ons lichaam heeft wel 'Suiker' nodig, en is zelfs zeer noodzakelijk voor de vertering van voedsel, en om het bloed te bevoorraden. Maar omdat er in de meeste fruitsoorten en sommige groenten al natuurlijke suikers zijn aanwezig, en in onze voedingsmiddelen suikers zijn verwerkt, krijgen we al ruimschoots voldoende suikers binnen.

Bronnen:
mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voedi...

Kristalsuiker is één van de vele suikers die in "natuurlijke" suiker zitten. En natuurlijke suiker is één van de vele ingrediënten die in natuurlijke voedingsmiddelen zitten. Dat betekent dat kristalsuiker puur natuur is, maar wel heel erg eenzijdig. Het is beslist niet ongezond, zolang je maar zorgt dat je al die andere stoffen ook binnenkrijgt. Vergelijk het met vitamine C (de pure vitamine C, een vloeistof). Daarvoor kan ik precies hetzelfde verhaal houden: Vitamine C is één van de vele vloeistoffen die in "natuurlijke" vruchtensap zit. En natuurlijke vruchtensap is één van de vele ingrediënten die in natuurlijke vruchten zitten. Dat betekent dat vitamine C puur natuur is, maar wel heel erg eenzijdig. Het is beslist niet ongezond, zolang je maar zorgt dat je al die andere stoffen ook binnenkrijgt. Je ziet: kristalsuiker staat tot natuurproduct als vitamine C staat tot vrucht. Neem gerust kristalsuiker / vitamine C, maar overdrijf niet. Je hebt het niet nodig als je al gevarieerd eet, maar als je wat extra eet, kan dat geen kwaad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100