Bestaan er ook homeopathische drugs?

Homeopathische middelen die bijv. je creatieve kant stimuleren, of je vrolijker maakt dat soort dingen.

Toegevoegd na 30 minuten:
Niet dat ik ze nodig heb hoor ;) ik was er alleen benieuwd naar. Je hebt vanalles, dus misschien ook wel dat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker, er zijn genoeg kruiden die iets met onze gemoedstoestand doen, van licht tot heftig. Ga eens langs bij een goede smartshop (kosmic kitchen in Enschede is een goeie, ze geven je uitstekend advies over hun ruime kruiden-assortiment). De lichtste waar ik aan denk is het Sint-Janskruid, dit werkt pas nadat je het een langere periode hebt gebruikt, en dan nog niet bij iedereen. De heftigste is denk ik de Salvia Divinorum, een saliesoort, ik heb het eens geprobeerd, en dat doe ik nooit weer. Een heftige reactie van ongeveer 10 minuten zorgt dat je even helemaal van de wereld bent. Van sommige kruiden maak je een thee, en anderen rook je in een pijpje of als sigaret Tipje: http://kosmickitchen.nl/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=89&lang=nl

Waarschijnlijk wel, alleen is het nooit wetenschappelijk aangetoond dat ze ook daadwerkelijk werken ;).

de homeopathie gaat uit van het bestrijden van ziektes waarbij wordt uitgegaan van het principe dat wat je ziek maakt je lichaam ook kan aanzetten tot genezen, mits verdund toegediend ik denk niet dat homeopatische middelen de werking kunnen hebben waar jij naar vraagt.

Homeopatische Cannabis (sativa)

Bronnen:
http://www.collegenet.nl/index_mainframe.p...

Op het gebied van lichamelijke afhankelijkheid : nee. Homeopatische middelen bevatten geen werkzame stoffen, (of in een verdunning van een molecuul op een zwembad) en hebben dus geen enkele lichamelijke werking, waardoor lichamelijke afhankelijkheid is uitgesloten. Dat betekent echter niet dat ze niet geestelijk verslavend kunnen zijn. Wie heilig gelooft in de werking van een dergelijk middel, kan daar wel degelijk afhankelijk van worden. Zo zou je ontwenningsverschijnselen kunnen triggeren door het middel volledig buiten bereik van de patient te houden, maar zou er geen effect optreden wanneer je het zou vervangen door ander water. Persoonlijk heb ik echter nog nooit gehoord van verslavingsproblematiek in die hoek. Wellicht ook doordat mensen uit deze kringen het reguliere medische circuit in zijn algemeen wat meer mijden en er daardoor niks over bekend is, dat kan ik zo dus niet beoordelen. Met plantaardige middelen die wel werkzame stoffen bevatten moet je echter wel oppassen. of je er aan verslaafd kunt raken durf ik niet te zeggen, maar ze kunnen in grote hoeveelheden wel schadelijke effecten hebben, net als reguliere medicijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100