Morgen krijg ik een maagonderzoek, maar ik ben zo nerveus heeft iemand deze onderzoek ook gehad ?

De onderzoek duurt niet zolang staat op de brief die ik heb gehad.
Er staat 5tot 10 min maar als ik op internet kijk zie ik staan 15 tot 20 min.
Maar ik ben zo nerveus omdat ik nauwelijks kauwgom kan doorslikken en ik ga al kokhalzen als ik pillen moet slikken.

Kauwgom slik je normaal niet door, maar ik weet dat ook van vroeger als ik op school zat en ik kauwgom in mijn mond had en de juf vroeg wat heb je in je mond dan probeerde ik snel mijn gom door te slikken en dan begon ik te kokhalzen.


Ook de pitjes van de bessen heb ik moeite mee, dus ik eet nauwelijks bessen omdat ik daar ook van ga kokhalzen.

Nou zie ik mij daar al liggen kokhalzen of zo stijf als een plank van de zenuwen.

Ik lees ook dat je onder narcose kan maar dat lijkt mij helemaal niks,dat lijkt mij weer overdreven.


Maak ik mij nou te nerveus en valt dit reuze mee, ik denk dat ik niet eens kan slapen van de stress ?

Ik zie zo tegen die slang in je strot op.
Want echt van de minstgeringe ding ga ik al kokhalzen.

Toegevoegd na 20 minuten:
Pfffffff bedankt allemaal.
Jullie horen het morgen wel hoe het is gegaan.

Toegevoegd na 46 minuten:
Sorry hoor allemaal voor mij aanstellerij.

Ik ga nu echt (proberen) slapen en tot morgen .

Toegevoegd na 18 uur:
Ik heb bij iedereen een reactie gezet van hoe het is afgelopen, want ik wilde het hier doen,maar dat lukte niet want mijn tekst was te lang.
Ik wilde graag een uitgebreide uitleg doen waarom het niet lukte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn moeder heeft dit een paar keer meegemaakt. Tegenwoordig zijn de slangetjes veel dunner dan vroeger. Daarnaast moet je eerst een papje drinken die je slikreflex verdoofd. Je kunt ook een kalmeringspil vragen. Probeer je vooral te ontspannen en aan iets anders te denken als ze bezig zijn. Eenmaal die slang in je keel, voel je niet veel meer. De artsen houden echt rekening met je hoor, als het te erg wordt stoppen ze gewoon. Geef direct aan dat je heel nerveus bent, dan zullen ze je geruststellen. Toegevoegd na 38 seconden: Sterkte morgen!

ik heb voor dit onderzoek een roesje gevraagd, dan lig je na afloop nog even te pitten daar. het interesseert je dan gewoon minder. achteraf gezien, zou ik een tweede keer geen roesje nemen. het is vervelend, maar in een paar minuten gepiept.

Ik heb dit onderzoek al tig keer ondergaan, en het is inderdaad wat ze zeggen: het onderzoek zelf duurt maar een minuut of 10, alleen het gehele traject er om heen is wat langer. Accepteer die narcose, het is geen echte narcose maar dormicum en het maakt je slaperig, en je weet achteraf helemaal niet meer wat er is gebeurd. Het wordt dan geen traumatische ervaring, om het zo maar te zeggen. Het is inderdaad geen prettig onderzoek, ik zou graag anders willen zeggen maar het is ronduit vervelend. De slang in je keel is niet zo erg als die er al in zit, alleen om die slang er in te krijgen is niet zo geweldig. Als je die dormicum/narcose hebt gehad, betekent dit dat je achteraf nog een halve dag erg suf bent. Oftewel: je mag niet aan het verkeer deelnemen, zelfs niet met de bus reizen zonder begeleiding. En, nog veel belangrijjker, de uitslag wordt door de arts aan je medegedeeld maar je kunt dat niet goed onthouden. Zorg dus dat er een ander bij is die je daar goed bij helpt en het voor je onthoudt. Succes en sterkte met het onderzoek.

Als je geen roes neemt, krijg je als het goed is wel de verdovende spray achter in je keel gespoten, waardoor je het helemaal niet zo voelt, dat doorslikken. Het is vooral een vreemd gevoel. Het kokhalzen hoort er een beetje bij, en iedereen kokhalst even... vervolgens ontdek je dat je gewoon moet ademen, en zodra jij je daar op concentreert, houdt het kokhalzen op... zo niet... is er ook niks aan de hand, want de artsen kunnen gewoon hun werk doen, ook als jij spuugreflexen hebt... is misschien wat onaangenaam, maar uiteindelijk duurt het echt maar kort. Als je je even realiseert dat kokhalzen het ergste is wat er kan gebeuren... nou dat heb je al zo vaak meegemaakt, dat het niks meer voorstelt!! Echt, geloof me... je angst nu maakt het het ergst... en als je morgen eenmaal bezig bent, valt het wel mee. Ik vond het ook vreselijk spannend vantevoren, en uiteindelijk heb ik het meeste last gehad van de "vantevoren stress"... die verdovende spray in mijn keel vond ik wel fijn, want dan voel je het niet zo dat die slang erin gaat. In je mond zelf voel je dat wel, maar ook dat is niet pijnlijk, alleen een beetje vreemd... maar een dikke hap hutspot gaat er ook zo doorheen.... je keelgat is echt groot genoeg... al lijkt dat nu misschien niet zo. Sterkte!!! zet m op, je kunt het! Toegevoegd na 4 minuten: Mocht het nou echt niet gaan morgen,... kun je altijd nog om de camera pil vragen... dat is een mega gladde capsule, die je al wegslikt voor je goed en wel een slokje water kunt nemen. Maar voor zoiets moet je een hele dag in het ziekenhuis blijven... en een vest dragen met een kastje er aan wat de foto's opvangt.

Ik weet niet of je al was of nog moet, maar ik reageer toch even. Een paar jaar geleden heb ik meerdere zulke onderzoeken gehad en verschillende methoden 'geprobeerd'. De eerste keer was met een flinke roes (een roesje kon je het niet noemen; ik was nog zeker de hele dag stoned/van de wereld). De tweede keer dus enkel met een spray gedaan; dat was helemaal geen succes; of de spray was al uitgewerkt, of het kwam door de lucht die continu uit mijn maag liep, maar m'n spuugreflex deed het het hele onderzoek en was voor geen van alle een feest. ;-) De laatse keer heb ik dan weer een roesje gekregen en was de dosis ook zo aangepast, dat ik snel weg en vlot weer bij was, zonder dat er ik ook maar iets van gemerkt heb (je houdt er enkel een droge keel aan over) of lang suf was. Dus voor mij alleen nog maar met een licht roesje. Veel succes!

Ik heb het gehad zonder roesje en zonder spray. mijn advies: Neem een roesje! Het doet geen pijn maar ik lag te schudden in mijn tuigje! Het zweet brak me aan alle kanten uit en het was een zeer onprettige ervaring. En dan ben ik vanmezelf nogal nuchter in dit soort dingen. Daarom zei ik ook heel stoer: doe maar zonder roesje. Nou nooit meer! En als jezelf al aangeeft nu al zenuwachtig te zijn zou ik zeker een roesje aanvragen. Sorry, ik wil je niet nog zenuwachtiger maken, maar dit is een eerlijk antwoord!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100