wat helpt goed tegen misselijkheid?

Toegevoegd na 1 dag:
bedankt voor de vele reacties. het gaat gelukkig weer helemaal goed! ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je misselijk bent moet je cola met suiker drinken. Niet te snel achter elkaar maar om de 2 minuten slokje. Tegen misselijkheid wil cola nog wel eens helpen; tijdens een gedeelte van de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap dronk ik veel cola-light en dat gaf mij veel verli(u)chting!! - Margriet Bij zwangerschap oppassen met teveel cola light drinken hier zit namelijk wel cafeine in en dit is niet goed tijdens de zwangerschap (niet teveel) beter drink je cola-light cafeine-vrij. - Sanny Bij misselijkheid helpt heel vaak earl grey thee. - Joanne Zet thee van basilicum en drink dit langzaam op. (niet te heet drinken) - Anne als je misselijk bent snij een stukje gember wortel af schil er af snijden en zachtjes op kouwen gember neutraliseert je maag. - Wim Sluiter Als u misselijk bent door bijvoorbeeld griep kunt u eens proberen om even naar buiten te gaan. Er word altijd gezegt dat als je griep hebt moet je binnen blijven en in bed blijven. Maar gewoon even een kwartiertje naar buiten en dan weer naar bed, werkt echt - Maartje Rode bessensap wil nog wel eens helpen. Aanmaken als limonade. - Rianne Wat bij mij goed helpt tegen misselijkheid: melk drinken! Niet te veel; niet te snel. Bij mij is 1 slok vaak voldoende! - Siem Als je zwanger bent en heel erg misselijk kan cola drinken heel veel helpen, (uit eigen ervaring). Let wel, drink geen light (producten)er zit nl aspartaam in en dat is vruchtafdrijvend en kan voor een miskraam zorgen! (aspartaam is een zoetstof en zit in bijna alle suikervrije/light producten...oppassen dus!) - Mariska Door je neus inademen, en door je mond uitademen. dit geeft een rustig gevoel, ongeveer een kwartiertje volhouden en de misselijkheid zakt weer weg! - ...kirsten... Kauwen op een sinaasappelschil zou helpen tegen misselijkheid en zuurbranden. Of je m nou ook door moet slikken weet ik niet, maar lijkt me niet erg raadzaam ;-) - Annemieke Neem een augurk, werkt echt. Door het zuur ben je niet meer misselijk. Helpt ook als je te vet hebt gegeten. Probeer het eens! - Gerda Op je linkerzij gaan liggen. Het heeft volgens mij iets te maken dat de klep van je maag naar je darmen openstaat en je maag is dus vrij snel leeg. Het helpt in ieder geval. Ik was bij de eerste zwangerschap erg misselijk en nu van de 2de zwanger ben weer het zelfde. Ik drink dan rooibos thee en het verlicht een heel stuk dan gewone thee. voel ik het opkomen dan neem ik rooibos thee.

Probeer een washandje op je voorhoofd en in je nek te leggen. Hopelijk helpt dat een beetje.

Bij mij helpt iets eten het beste. (zie nog het stomverbaasde gezicht van vriend voor me toen ik op een weg vol haarspeldbochten een broodje at tegen de misselijkheid, Hij vindt juist dat een lege maag helpt om misselijkheid te voorkomen

Cola en naturel chips

Belangrijk is frisse lucht en veel zuurstof .....dus goed en veel lucht in en uit ademen. Ook vlugzout (ammoniak) schijnt te helpen. Spannende kleren losmaken. Is de misselijk van eten ? Is uitbraken een goed alternatief

Ik hoorde van iemand dat een klein beetje port drinken zou helpen. Ik heb het zelf nooit geprobeerd.

Frisse lucht, geen rokers in de buurt en iets eten. Een biscuitje bijvoorbeeld. Je neus goed schoonmaken/snuiten zodat je ook door je neus vrij kunt ademen. Rust. Veel rust. Op bed liggen, op je rug, met je bovenlichaam iets omhoog. Nat washandje op je voorhoofd leggen of met je hoofd in de luchtstroom van een ventilator gaan liggen.

Naast alle genoemde thuismiddeltjes is er ook een geneesmiddel op de markt dat domperidon heet. Het is verkrijgbaar onder verschillende merknamen, maar domperidon is de stofnaam. Het is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek. Ik heb het zelf ook onlangs gekocht en dan in de vorm van zetpillen omdat ik te misselijk was om iets door te slikken. Maar bij mijn weten heb je het ook in tabletvorm. Toegevoegd na 11 uur: Naar aanleiding van de reactie op mijn antwoord dat dit middel niet te gebruiken is bij zwangerschap is er nog iets anders: Emesafene. Dat is een geneesmiddel dat wel te gebruiken is bij (extreme) misselijkheid tijdens oa de zwangerschap. Dit middel is echter alleen te verkrijgen met een recept.

Bronnen:
http://www.consumed.nl/medicijnen/953/Emes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100