hoe vruchtbaar is een man als hij vanaf zijn 15e (nu 41) stevig drinkt en ook verslaafd is geweest en nu nog amfetamine gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alcohol is heel slecht voor de kwaliteit van het zaad. Drugs in veel mindere mate. Hoe het zaad van de genoemde man zal zijn, is prima vast te stellen middels een test in het ziekenhuis.

Ik zou zeggen: niet vruchtbaar genoeg om een goede kandidaat te zijn als spermadonor, en niet onvruchtbaar genoeg om anticonceptie achterwege te laten als je geen kinderen wilt. Maar serieus: de dingen die je noemt zijn slecht voor mannelijke vruchtbaarheid. Maar hoevéél effect dat heeft bij een individuele man, dat valt niet zo gemakkelijk te voorspellen.

De kans is klein. Een man die al zolang drinkt heeft over het algemeen veel minder zaadcellen en afwijkende zaadcellen, dus een grote kans op een kind met een handicap. Maar op deze leeftijd is het sowieso al moeilijk voor een man om nog vruchtbare cellen af te geven. Er is maar een hele kleine kans op een (gezonde) baby.

in elk geval nog te vruchtbaar om geen anticonceptie te gebruiken bij gemeenschap!...arm kind dat hieruit geboren word!...ook mannen hebben een verantwoording in deze ,en dit soort mannen al helemaal!...

De vruchtbaarheid kan alleen met een zaadtest worden aangetoond. Hoe vruchtbaar een man is hangt ook af van de uitgangssituatie. Wil je juist wel of geen zwangerschap van deze man? Zo ja, dan moet je je afvragen hoe hij als vader zou zijn met zo'n drankgebruik en amfetamine gebruik. Wil je geen zwangerschap dan zou ik niet uitgaan van een eventuele onvruchtbaarheid van die man, maar in elk geval zelf voor anticonceptie zorgen. Verder is het zo dat drugs geen goede invloed hebben op de vruchtbaarheid, en stevig drinken ook al niet. Als hij vader wilt worden zou een aanpassing van zijn levensstijl aan te raden zijn. Zaadkwaliteit kan zich nog verbeteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100