Past All bran mini break in een dieet?

Kom net van de supermarkt. Ik had honger (je kent het wel?!) En heb all bran mini break gekocht. Het bevat 96 cal. per zakje. Nou vroeg ik me af als je dat een keer per dag pakt of dat slecht is als je aan het lijnen bent, aangezien er best veel suiker in zit.
Ik weet dat er betere alternatieven zijn, maar dit leek me handig tijdens het werk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent in ieder geval heel goed bezig door ingrediëntenlijstjes te bestuderen. Alles bij elkaar is zo'n portie All-Bran Mini Breaks geen calorieënbom. Echter, door het hoge gehalte aan suikers en de volstrekte afwezigheid van vitamines en mineralen is het een onvolwaardig product, waar je eerder honger van krijgt dan dat het de honger stilt. Die 5 gram vezels (hoezo 'all bran') stelt nauwelijks iets voor qua gezondheid. En vergeet het kunstmatig geharde plantaardige vet (2 gram) niet. Wat mij betreft is All-Bran Mini Breaks junkfood met een misplaatste gezondheidsclaim. Neem liever een stukje fruit, een handje noten of een volkoren boterham met kaas. Dan stil je je honger beter en ook nog eens met echt, volwaardig voedsel.

Als je iedere dag één zakje pakt, kan het zeker geen kwaad. Er zit maar 8% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid in, wat niet veel is. Ook zitten er veel vezels in, wat erg goed is voor de darmen. Het past dus in een dieet.

Meestal past dat wel binnen een dieet. Maar beter is om niet met een lege maag naar de winkel te gaan

Een appel is beter, maar als jij door zo'n mini break makkelijker de rest van de dag je dieet volhoudt, is het toch prima?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100