Wat gebeurd er als je koorts onderdrukt?

Er wordt altijd gezegd dat je de koorts moet laten werken om beter te worden. Maar als het te hoog wordt neem ik een paracetamol, stopt dan de genezing want de koorts gaat dan naar beneden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koorts ontstaat meestal bij een infectie. het is een teken dat je lichaam probeert de ziektebron aan te pakken, om weerstand ertegen op te wekken. Koorts moet je zelfs onderdrukken wanneer je lichaamstemperatuur te veel oploopt. Bij zeer hoge koorts loop je anders het risico in een koortsstuip te raken. Neem dus lekker een paracetamol of ibuprofen en maak het je zo aangenaam mogelijk. Je polsen onder stromend koud water koelt al lekker af en koude natte omslagen op je voorhoofd en nek zijn ook prettig. Afkoeling stopt echt niet de genezing! Toegevoegd na 12 minuten: Bovenstaande remedie moet je dus doen als de koorts tegen de 40 graden C. loopt. Bij 38 graden C. kan je beter de afweer stimuleren en zijn gang laten gaan. Dan zou ik het niet onderdrukken, want dan duurt het genezingproces langer. Koorts is helemaal niet erg en hoort erbij.

Veel ziektes beginnen met koorts, denk maar aan griep. Even een flinke koorts is heel gezond. Door de hoge temperatuur overleven de bacteriën en virussen niet in het lichaam, en het lichaam gaat extra hard aan het werk om alles op te ruimen. Als de koorts meteen onderdrukt wordt met bijvoorbeeld paracetamol, kan het lichaam zijn taak niet goed uitvoeren. Door koorts te snel onderdrukken geeft het organisme geen speelruimte om op zijn eigen manier met ziekte om te gaan en geen gelegenheid om op eigen kracht daartegen in het geweer te komen. Als koorts te snel en te vaak wordt onderdrukt, mist het organisme de veerkracht en oefening om zwaardere infecties te overwinnen.

Bronnen:
http://www.homeopathieschipper.nl/koorts.htm

Bij koorts is het het best om gewoon uit te zieken zonder een paracetamol en zeker GEEN ibu innemen want dat is slecht voor de maag. Door de koorts te onderdrukken duurt het langer voor je weer volledig genezen bent. Zelf nam ik vroeger ook vaak paracetamol in bij koorts, tegenwoordig niet meer en ik merk duidelijk verschil. Een nat washandje kun je wel gebruiken als t te pijnlijk wordt.

Koort is de natuurlijke afweer van het lichaam tegen allelei virussen en infecties. Onderdrukken van koorts mag eigenlijk alleen als de koorts zelf tot een gevaarlijke, eventueel levensbedreigende, situatie kan leiden. Het lichaam beschikt over koorts als afweer ..maar als je het die mogelijkheid voortdurend ontneemt..verliest het die eigenschap op den lange duur en wordt het verweer tegen 'indringers' vrijwel nihil. Gr. Ton

hoi riweda ja,koorts is niet slecht het bouwt je weerstand alleen maar op door snel de koorts te onderdrukken los je het ziektebeeld niet op, je lichaam maakt zo weer antistoffen aan bij kinderen kan koorts als het te lang duurt en te hoog blijft de koortsstuip veroorzaken dus meestal geven we hun wel een zetpilletje verder als je koorts aan blijft houden natte handdoek op je voorhoofd en veel drinken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100