5 dagen geleden mijn verstandskies laten trekken en heb er hechtingen zitten is die wond nou dicht of duurt dat nog even

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het gehecht is en je hebt een gezonde mond dan is dat zo bekeken. Haal de hechting er niet uit, dat gaat vanzelf. Als er een irritant draadje achter in je mond zit wat tegen je tong aankomt (ik denk dat dat de reden van je vraag kan zijn) knip het of laat het afknippen zonder de knoop te beschadigen.

Dat duurt nog even, ongeveer 10 dagen. De wond geneest het beste met veel rust. Dit is zeker gedurende de eerste dag belangrijk, omdat dan het stolsel ontstaat dat de wond dicht moet maken. Spoelen wordt de eerste dag dan ook ontraden. Gewoon drinken mag natuurlijk wel. In het algemeen duurt het zo'n tien dagen voordat de wond geheeld is.

Bronnen:
http://www.tandartswesterveld.nl/index.htm...

De kuil van de wond blijft nog lange tijd bestaan. De wond heelt zichzelf namelijk van binnen uit. Aan de binnenkant komt dus een nieuwe laag weefsel. De hechtingen zitten er dus niet om de wond aan de bovenkant weer te sluiten. Dan zal ook niet gebeuren. De hechtingen zullen vanzelf oplossen, maar als je het irritant vind mag je ze nu best zelf verwijderen. Ze hebben na 5 dagen echt wel hun werk gedaan. Als je het eng vind om ze te verwijderen kun je ze ook laten zitten. Het oplossen duurt in de regel tussen de 5-10 dagen. Wel (voorzichtig) poetsen daar!

Bronnen:
ikzelf -tandartsassistente-

de wond is wel dicht. Het maakt een heel verschil of je boven of onder de kies er uit hebt. Onder had ik veel langer last dan boven omdat daar toch meer etensresten in blijven hangen. En inderdaad het duurt echt heel lang voordat dit gat echt geen gat meer is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100