Kan er iets ergs gebeuren als je eet met vieze handen?

Ik deed push ups op het voetbalveld ( normaal grasveld) tiwn waren mijn handen vies met midder ik heb het nog wel afgeklopt maar toen ging ik eten en toen was ik oer ongeluk vergeten mijn handen te wassen. Ik ben erg gesteld op mijn lichaam dus ik zou ook nog willen weten of er iets erg kan gebeuren met mijn spieren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je je handen niet wast voor het eten, dan kunnen schadelijke bacteriën via je handen alsnog later in het eten terecht komen. Bijvoorbeeld via bestek, keukengerei of als je tijdens het eten je handen gebruikt. Schadelijke bacteriën kunnen een voedselinfectie veroorzaken, waar je ziek van kunt worden.

Bronnen:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/...

Als je heel erg steriel bent opgevoed, dan kan elke verontreiniging gevolgen hebben. Wij speelden vroeger buiten in de modder, aaiden de hond, de kat en de konijnen, en aten dat met dezelfde handen onze boterham (als we de kans kregen). Mijn kleinzonen spelen ook buiten in het zand en de modder, en als ze een zakje chips hebben, eten ze die ook met zwarte handjes. Ik ben van mening dat wij allemaal (en onze kinderen en kleinkinderen) van kleins af aan meer weerstand moeten opbouwen door ook eens een keer minder steriel te zijn. (Hier zal niet iedereen het mee eens zijn.......)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100