Waarom kom je meestal aan als je stopt met roken?

Echt niet alleen omdat je gaat compenseren door meer te eten of te snoepen. Uit eigen ervaring concludeer ik dat er nog een andere reden moet zijn. Na gestopt te zijn met roken heb ik extra op het eten gelet, ben meer gaan sporten en nu gebruik ik nauwelijks nog suiker. Het is populair en te gemakkelijk om gewichtstoename alleen aan veranderende eetgewoontes toe te schrijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat alles en ook: Roken schijnt veel energie van je hart te vragen. Dus als je stopt hou je die energie over. Als je die extra energie niet gebruikt, wordt die opgeslagen, dus kom je aan.

Nicotine stimuleert de stofwisseling, dat effect raak je kwijt als je stopt. Dat er meestal alleen wordt gesproken over meer snoepen als je stopt met roken, is denk ik vooral omdat gezondheidsinstanties niet willen dat mensen gaan roken om af te vallen.

Is ook zo, door te stoppen met roken wordt je spijsvertering langzamer. Waardoor je aankomt. Best wat je er tegen kan doen daarintegen is toch je eetgewoonten aanpassen. Of erg veel koffie drinken :P

Roken stimuleert de stofwisseling, maakt deze minder efficiënt. Daardoor kom je aan als je stopt met roken. Daarnaast vergiftigt roken je lichaam. Daardoor neem je extra weinig voedingsstoffen op, waardoor je slanker blijft dan wanneer je niet zou roken. Voor sommige mensen is dat slank blijven een voordeel; wat ze vergeten, is dat ze ook minder vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Overigens zijn er genoeg dertienjarige meisjes die expres gaan roken, speciaal om slank te blijven.

- je mond 'wil' iets te doen hebben. Je snoept wel degelijk meer. - je smaak is sterk verbeterd, je proeft veel meer, dus ook van lekkere dingen. Waardoor je er meer naar verlangt, onbewust. - je spijsvertering werkt anders (geen nicotine in je lijf)

Tot aan mijn 37 jaar had ik nooit gesport, alleen gewerkt, ik woog jaren lang 62 kg. S'winters iets meer en zomers iets minder. Ik rook niet . Toen ik 37 was ben ik gaan voetballen, heb het nooit echt geleerd, maar was wel heel fanatiek. Na een jaar woog ik 68 kg, alleen door meer spiermassa. Dat is er na altijd zo gebleven. Het gebruik van suiker had er geen invloed op. Dus alleen al door te gaan sporten kan je flink aankomen Indien je wel rookt en je stopt dan wordt je lichaam gezonder waardoor het beter om kan gaan met voedigsstoffen Misschien ook doordat je eten beter smaakt je wat meer gaat eten. In het begin heeft het lichaam behoefte aan iets(roken) en dat lossen veel mensen op door te gaan snoepen, meestal is dat tijdelijk maar mag nooit een reden zijn om weer te gaan roken.

De stof nicotine verhoogd de werking van de schildklier met zo'n 25%. Dus je stofwisseling is in een verhoogde staat van verbranding van vetten, suikers etc. Wanneer je stopt met roken valt die 25% voordeel van de stofwisseling weg. Als je daarbij ook nog op je voeding gaat letten. Dus niet snoepen enzo. Dan gaat je lichaam extra reserves opbouwen, waardoor je in gewicht aan komt... In feitte zegt je lichaam dat er iets mis is dat je lichaam (nog) niet kan plaatsen. Als reactie hierop gaat je lichaam dus die reserves opbouwen. Dat gebeurd dus ook als je wel extra gaat eten en snoepen, maar dan omdat de stofwisseling trager is...

Ik ben ook gestopt met roken. Eigenlijk voor de 2e keer. De 1e keer kwam ik heel veel aan, omdat ik van alles ging eten om het roken te compenseren. Als je rookt heb je ook minder behoefte aan eten. Ik ben weer gaan roken omdat er in de familie erg veel mensen achter elkaar overleden. Zeg maar voor de stress. Nu ben ik weer langer dan een jaar gestopt, en ik ben niks meer aangekomen, omdat ik gewoon mijn oude eetgewoontes heb aangehouden. Het kan dus wel.

Bronnen:
stoppen met roken

Dan krijg je meer honger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100